Sims 5 reveal tijdens Sims Summit stream

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 15:00
the sims 4f1663168972
De Sims-franchise gaat al wat jaartjes mee en deel vier in ondertussen al acht jaar oud. Tijd voor een nieuw deel moet ook Electronic Arts gedacht hebben, want tijdens een livestream heeft de uitgever een Sims 5 reveal laten zien.
Tijdens de Sims Summit toonde ontwikkelaar Maxis alle nieuwe content die in de pijpleiding zit voor alle De Sims games die momenteel verkrijgbaar zijn. Het einde van de show was echter gereserveerd om een glimp te delen van een gloednieuw project. Onder de noemer 'Project Rene' is Maxis achter de schermen aan het werk aan een gloednieuwe Sims ervaring.
De werktitel komt volgende de ontwikkelaar voort uit een aantal termen die centraal staan bij de ontwikkeling van de nieuwe game: renewal, renaissance en rebirth. Hiermee laat het bedrijf weten dat het een frisse wind door de franchise wil laten waaien en met dit nieuwe project innovatieve nieuwe features wil introduceren.

De Sims 5 reveal toont uitgebreide customization

Eentje daarvan is het uitgebreider aanpassen van meubels dan voorheen mogelijk was. Een voorbeeld dat getoond werd is het aanpassen van een bed, waarbij het ontwerp en de kleur tot in detail aanpasbaar lijken. Ook kunnen meubels vrijer geplaatst worden en ben je niet afhankelijk van het gridsysteem, zoals dat in de huidige Sims games wel het geval is.
De ontwikkeling van Project Rene is nog in een vroeg stadium en het duurt daardoor nog even voor De Sims 5 officieel in de schappen ligt. Maxis laat wel weten dat het zijn community actief wil betrekken bij de ontwikkeling, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de game in een vorm eerder speelbaar zal zijn. Tot die tijd is het rustig afwachten tot EA meer details over De Sims 5 naar buiten brengt.