Shigeru Miyamoto bedankt de stem van Mario

News
vrijdag, 08 september 2023 om 10:00
super mario bros wonderf1687359726
Mario heeft al decennialang dezelfde stem, maar dat gaat binnenkort veranderen. Charles Martinet legt zijn rol neer en vanaf Super Mario Bros. Wonder heeft Nintendo’s loodgieter een andere stem. Nu bedankt Mario-bedenker Shigeru Miyamoto Martinet voor zijn jarenlange inzet.
Menig Mario-fan weet niet anders dan dat Charles Martinet de stem van Mario inspreekt. Op een paar uitzonderingen na is Mario nooit door iemand anders ingesproken. Dat Martinet de rol neerlegt kan dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan.
Toen de wisseling van de wacht werd aangekondigd liet Nintendo al weten dat er een video zou verschijnen met zowel Martinet zelf als Shigeru Miyamoto. Die video is er nu. In de videoboodschap bedankt Miyamoto Martinet voor zijn diensten en laten beide heren weten dat Martinet nog op veel evenementen aanwezig zal zijn om fans te ontmoeten.
Dat laatste is onderdeel van Martinets nieuwe rol als Mario-ambassadeur. Of die rol behalve het bezoeken van evenementen nog iets inhoudt is momenteel niet duidelijk. In ieder geval hoeven we nog niet definitief afscheid te nemen van Martinet.

Vervanger Charles Martinet pas in Mario Bros. Wonder onthuld

De nieuwe videoboodschap geeft verder geen nieuws rondom de stem van Mario. Het wordt nog altijd in het midden gelaten waarom Martinet stopt en ook de nieuwe stem wordt nog niet onthuld. Dat lag ook niet in de lijn der verwachting: Nintendo of America-baas Doug Bowser liet onlangs weten dat de credits van Super Mario Bros. Wonder dienen als de onthulling van de nieuwe stem.