Shazam 2-regisseur is helemaal klaar met superheldenfilms

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 14:30
shazam 2 fury of the godsf1702550770
Shazam 2 is net uit, maar voor regisseur David F. Sandberg is het voorlopig zijn laatste superheldenfilm. Sandberg is naar eigen zeggen even helemaal klaar met het genre.
Als er één genre is dat de laatste jaren extreem populair is geworden, dan zijn dat zonder twijfel de superheldenfilms. In het verleden zijn er wel succesvolle films geweest met superhelden in de hoofdrol, maar sinds de opkomst van het MCU is er geen stoppen meer aan en komen er enorm veel films uit in het genre.
Concurrent DC is is niet zo succesvol geweest als Marvel en veel projecten zijn zelfs recent geschrapt, nadat James Gunn en Peter Safran het roer hebben overgenomen. Shazam! Fury of the Gods kreeg nog wel groen licht van de twee nieuwe leidinggevenden van DC Studios.
Bij de critici is de tweede Shazam-film alleen niet zo geliefd, met een rating van 53 procent. Via Twitter reageerde regisseur David F. Sandberg op het tegenvallende ontvangst en laat hij weten dat hij voorlopig helemaal klaar is met superheldenfilms.

“Op Rotten Tomatoes heb ik nu de laagste critic score en mijn hoogste publieksscore op dezelfde film. Ik niet hetzelfde ontvangst als de eerste film verwacht, maar ik was nog steeds verrast, omdat het een goede film is. Ik kan niet wachten om terug te gaan naar horror, na zes jaar Shazam ben ik helemaal klaar met superhelden.”

Geen spijt van Shazam

Ondanks dat de regisseur klaar is met het genre, wil hij wel duidelijk maken dat hij dankbaar is voor de Shazam-films. Volgens Sandberg heeft hij namelijk veel geleerd en mocht hij werken met geweldige mensen.
Waar de regisseur voornamelijk naar uitkijkt, is dat hij niet meer online hoeft mee te doen aan het gesprek over superhelden. Dat zorgde namelijk voor veel stress en Sandberg is opgelucht ‘dat hij daar niet meer over na hoeft te denken’.

Populair Nieuws