Britse analist 'stilletjes blij' met problemen voor Verstappen

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 14:00
max verstappen rb19 pre season test 2023f1677495661
Max Verstappen viel in de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië uit met technische problemen. Martin Brundle, de Britse analist en voormalig F1-coureur, was naar eigen zeggen ‘stilletjes blij’ daarmee.
Voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen was de verwachting dat Red Bull Racing en Max Verstappen de dominante partij zouden zijn. In Bahrein werd tijdens de eerste race van het seizoen duidelijk hoe dominant het team dit jaar wel niet is. Als andere teams en coureurs kans willen maken op een overwinning, dan is het hopen op problemen voor Verstappen.
Martin Brundle was daarom blij met de technische problemen voor de Nederlander in Q2 van de kwalificatie. Dat laat de voormalig F1-coureur en analist weten in zijn column voor Sky Sports.

“Als ik eerlijk moet zijn, was ik stilletjes blij, opgelucht en enthousiast toen ik zag dat Verstappen een probleem had met zijn aandrijfas en vanaf P15 moest starten. Niets tegen Max en zijn geweldige talent, maar we hadden tenminste iets om naar uit te kijken.”

Twee Red Bull-coureurs tegen elkaar

Door de vijftiende startplaats moest Verstappen een weg snijden door het veld. Dat lukte zeer goed, ook dankzij de hulp van een safety car, totdat de jacht op teamgenoot Sergio Perez ingezet moest worden. De twee Red Bull Racing-coureurs haalden het beste uit elkaar naar boven, waardoor het gat bleef steken op ongeveer vijf seconden.
Uiteindelijk besloot de Nederlander om zich een beetje terug te laten zakken, zijn accu op te laden en zijn banden af te koelen. Daardoor wist hij de snelste raceronde te behalen in de allerlaatste ronde, waardoor Verstappen momenteel nog de leider blijft in het klassement - met één punt voorsprong op Perez.

Populair Nieuws

Laatste Reacties