SEGA wil alleen NFT's als fans het willen

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 12:00
20211005lostjudgment1f1633467615
Vrijwel elk groot bedrijf in de game-industrie lijkt wel stappen te willen zetten naar NFT's. Dit zorgt veel voor weerstand bij gamers. SEGA zegt nu dat het haar plannen voor NFT's wil stopzetten als de fans van het bedrijf dit echt niet willen.
SEGA is een grote uitgever van games. Lost Judgment is bijvoorbeeld een van de games die het bedrijf heeft uitgegeven. Het is dus ook niet raar dat het bedrijf net zoals Ubisoft en Square Enix ook wel kansen ziet in de NFT markt, maar vergeleken met Ubisoft wil SEGA wel naar de fans luisteren, voordat het met NFT's gaat werken.

Waarom zou SEGA geen NFT's toevoegen?

Het bedrijf zegt dat het geen NFT's wil gaan gebruiken als fans het alleen zien als een manier om geld te verdienen over de rug van de spelers. Het bedrijf experimenteert met NFT's maar ziet ook dat andere bedrijven onder vuur komen te liggen. Dit wil SEGA voorkomen en daarom wordt er voorzichtig omgegaan met het integreren van NFT's.
Toch hoopt het bedrijf dat NFT's in de toekomst wel kunnen worden toegevoegd en er positiever naar NFT's wordt gekeken. Haruki Satomi, de CEO van SEGA zegt dat er momenteel te negatief wordt gekeken richting NFT's. Satomi hoopt dat dit verandert en het bedrijf wil dus stap voor stap NFT's integreren in de games. Het lijkt er dus niet op dat SEGA met een soortgelijk plan als Ubisoft komt met een geheel eigen platform voor de NFT's.