Twee agenten ontslagen vanwege Pokémon Go verslaving

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 11:30
pokemon gof1628236560
Gamen is leuk, maar games zouden niet zoveel invloed op een persoon moeten hebben dat zij hun werk opgeven om bijvoorbeeld een Pokémon te vangen in Pokémon Go. Twee Amerikaanse agenten dachten daar anders over, en lieten een dief gaan omdat zij een zeldzame Pokémon in hun vizier kregen.
Twee Amerikaanse politieagenten vonden het belangrijker om een Snorlax te vangen dan achter de dieven aan te gaan die net een winkelcentrum leeg aan het halen waren, dat meldt VICE. Beide agenten uit Los Angeles zijn nu ontslagen nadat de LAPD via geluidsopnames erachter is gekomen dat de twee agenten druk bezig waren met hun virtuele game. Dit gebeurde allemaal op 15 april 2017, toen Pokémon Go zo'n beetje op haar hoogtepunt was.
De twee politieagent bleven dus gewoon lekker hun spelletje spelen, en een andere agent moest te hulp schieten terwijl die eigenlijk met een plaats delict bezig was. De twee agenten hebben nog geprobeerd het voorval hogerop te brengen, aangezien hun gesprekken zijn opgenomen zonder hun toestemming. Helaas pakte dit niet goed uit voor het koppel, en beide agenten zijn per direct ontslagen. Of ze die Snorlax uiteindelijk te pakken hebben gekregen is overigens ook niet duidelijk.

Krijgt Pokémon Go nog nieuwe content?

Hoewel Pokémon Go niet meer op haar hoogtepunt is, proberen de ontwikkelaars nog wel content toe te voegen aan de mobiele game. Ook het 2022 evenement Mountains of Power is inmiddels gelanceerd en zal duren tot 13 januari 2022. Tijdens dit event zal je de Pokémon Zubat, Machop, Geodude, Slugma, Nosepass en Barboach makkelijker kunnen vinden.