SEGA opent een nieuwe studio in Sapporo, Japan

News
woensdag, 12 januari 2022 om 8:00
20211005lostjudgment1f1633467615
SEGA, de bekende uitgever van onder ander Sonic en Lost Judgment, heeft een nieuwe studio geopend in Japan. De studio heet SEGA Sapporo Studio. De naam is gekozen omdat de studio in de Japanse stad Sapporo staat.
SEGA is een groot bedrijf en heeft wereldwijd veel studio's die aan games werken. Maar alle Japanse studio's van de uitgever opereren vanuit Tokio. Dit keer is ervoor gekozen om de studio in een andere stad in Japan te vestigen en is er gekozen voor de stad Sapporo.

Waarom heeft SEGA een nieuwe studio?

Het is de bedoeling dat de nieuwe studio vooral een ondersteuning zal zijn en nu in ieder geval nog niet allemaal eigen projecten krijgt. De studio zal bijvoorbeeld helpen met het ontwerpen van onderdelen van games, maar ook bezig zijn met de verkoop van de games. In de toekomst zal dat wel veranderen.
De nieuwe studio gaat namelijk de ervaring gebruiken die SEGA al heeft en uiteindelijk is het de bedoeling dat de studio dus ook met eigen games gaat komen. SEGA heeft ook meer plannen. Het bedrijf wil bijvoorbeeld de NFT's in, maar de CEO van SEGA heeft al gezegd dat de plannen niet door zullen gaan als fans hier tegen zijn.
Naast de NFT plannen heeft het bedrijf ook een hoop plannen voor games. Ook is het bedrijf een strategische samenwerking aangegaan met Microsoft. Het bedrijf gaat het in ieder geval druk krijgen, dus een extra studio is zeker wel handig.

Populair Nieuws