Phil Spencer wil bans op Xbox laten gelden voor elke console

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 18:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Xbox-baas Phil Spencer wil graag dat iemand die verbannen is op Xbox, ook niet meer de mogelijkheid krijgt om te spelen op een ander platform. Dit zal nog enorm moeilijk zijn om voor elkaar te boksen, maar Spencer zou het graag zien gebeuren.
In een interview met de New York Times vertelt Spencer hoe hij het ban systeem aan wil pakken. De Xbox-baas laat weten dat het knap lastig zal worden om een ban systeem zoals deze soepel te laten lopen, aangezien veel bedrijven dan met elkaar samen moeten werken. Spencer zou graag willen zien dat wanneer iemand op het netwerk van Xbox verbannen is, diegene ook op het netwerk van bijvoorbeeld PlayStation verbannen wordt. Hierdoor zou een speler bijvoorbeeld zijn Apex Legends-account moeilijk kunnen herstellen.
Een andere mogelijkheid die Spencer noemt is het ontwikkelen van een “blok-lijst”. Spelers kunnen zelf kiezen wie ze blokkeren, en die lijst kan dan overgezet worden naar andere platformen. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een lijst te maken met mensen waarmee je niet meer samen wilt spelen, en die lijst kan dan overgezet worden naar andere netwerken. Zo bespaar je een hoop tijd. Sommige games zoals Overwatch hebben zo een blok lijst, maar deze kan je niet overzetten naar een ander platform.

Hoe ziet Spencer dit idee voor zich?

Waarschijnlijk wilt Spencer hetzelfde ban-systeem hebben dat Call of Duty ook heeft. Wanneer iemand op een platform verbannen wordt uit Call of Duty, kan je dat spel ook niet meer spelen op andere platformen. Dit gaat alleen iets makkelijker, omdat de games beheerd worden door één uitgever. Wanneer je een persoon volledig van meerdere systemen moet verbannen is daar meer samenwerking voor nodig.

Populair Nieuws