Uncharted regisseur werkt aan nieuwe Marvel game

News
maandag, 01 november 2021 om 12:00
guardians of the galaxy peter rocketf1635759461
Voormalig Uncharted regisseur Amy Henning werkt aan een nieuwe AAA game met Skydance Media. Het project werd in 2019 al aangekondigd en blijkt nu een Marvel game te zijn.
De Skydance game werd in 2019 al aangekondigd, maar het was niet duidelijk waar de game over zal gaan. Nu is er aangekondigd dat dit een Marvel titel zal zijn. Het spel zal een 'verhaalgedreven blockbuster actie-avontuur' zijn en 'een volledig nieuw verhaal dat zich afspeelt in het Marvel Universum.'
Verder zijn er nog weinig details bekend over de game. Zo is de titel nog niet bekend en weten we niet welke personages zich in het spel zullen bevinden. De releasedatum van het spel is ook nog niet bekend.

Eerste grote game voor Skydance Media

Henning werkt nu al een aantal jaar samen met Skydance Media en werkte daarvoor bij Naughty Dog, onder andere als regisseur van Uncharted. Skydance Media is een filmproductiemaatschappij, die bekend is van films zoals Star Trek en Mission Impossible. Naast films maakt de studio ook games. Het team dat hieraan werkt heet Skydance New Media. De studio heeft nog geen grote game op haar naam staan, maar daar zal volgens Jay Ong, hoofd van Marvel Games, snel verandering in komen. Volgens de topman heeft Henning namelijk 'de lat hoog gelegd voor verhalende avonturengames in de afgelopen decennia'.
De bekendmaking van de nieuwe Marvel game komt niet lang na de release van Marvel's Guardians of the Galaxy. Die titel kreeg in onze review maar liefst een 9,2 en werd opvallend genoeg een 'buitenaardse Uncharted' genoemd. Als je meer over die game wil weten, check dan nu de laatste XGN Cast!