'Scott Pilgrim anime in de maak voor Netflix'

News
zondag, 09 januari 2022 om 13:30
scott pilgrim vs the world the game complete edition switch screenshot03f1641635642
Volgens een verslaggever bij The Hollywood Reporter werkt Netflix aan een anime-adaptatie van de populaire Scott Pilgrim-stripboeken. Originele schrijver Bryan Lee O'Malley zou ook betrokken zijn bij het project. Hij wordt zelfs één van de showrunners.
Scott Pilgrim was van origine een stripboekenreeks die goed werd ontvangen en zelfs meerdere prijzen won. Maar de reeks brak pas écht door na de release van de filmadaptatie Scott Pilgrim vs. the World in 2010. Tegelijkertijd kwam er ook een uitstekende sidescrolling beat 'em up-game uit met dezelfde naam.
Scott Pilgrim gaat over een jong volwassene en zijn reis om over een gebroken hart heen te komen. Scott is de bassist van de band Sex Bob-Omb en een groot fan van videogames. Als hij begint te daten met de mysterieuze Ramona Flowers komt Scott er gauw achter dat hij al haar 'evil exes' moet verslaan. Hoewel de serie nooit helemaal naar de mainstream is gekomen heeft hij een trouwe cult following opgebouwd.

Wie werkt er aan de Scott Pilgrim anime?

The Hollywood Reporter laat weten dat de anime samenwerking wordt tussen bedenker en schrijver Bryan Lee O'Malley en BenDavid Grabinsky (Are You Afraid of the Dark?). UCP, een divisie van Universal Studio Group (The Umbrella Academy en Chucky) zal de serie ontwikkelen. Ook keert Beck terug voor de muziek van Sex Bob-Omb. Animatiestudio Science SARU zal vervolgens de anime tot leven brengen. De studio is onder andere bekend van Devilman Crybaby.
Wanneer wij de serie kunnen zien op Netflix is nog niet bekend.