Schrijver van The Witcher is fan van de tv-serie

News
zaterdag, 18 december 2021 om 17:00
the witcher netflixf1623661902
Andrzej Sapkowski, de schrijver van de The Witcher boeken is fan van de serie en noemt seizoen 2 het beste seizoen tot nu toe. Dit heeft het Twitteraccount van de The Witcher serie bekendgemaakt met een foto waarin een quote van hem te lezen is.
Andrzej Sapkowski heeft het tweede seizoen van The Witcher al gezien en is er erg positief over. Hij is erg tevreden over hoe de schrijvers van de serie gebruik maken van de boeken en niet al te veel veranderen. Hij is ook erg benieuwd naar het derde seizoen. Deze is ook al aangekondigd.

Serie blijft loyaal aan de boeken

Om van een boekenreeks een serie te maken is een erg lastige taak. In een boek kan namelijk veel meer verteld worden dan in een serie. Er moet dus veel uit de boeken weggelaten worden. Het is dus goed nieuws dat Sapkowski vindt dat de schrijvers van de The Witcher serie dit lukt.
Een voorbeeld waarin dit niet is gelukt is bij Game of Thrones. George R.R. Martin, de schrijver van de boeken waar deze serie op is gebaseerd, is niet tevreden met de serie en smeekte bij HBO of er tien seizoen zouden kunnen komen. Hij dacht dat het zo wel mogelijk zou zijn om het hele verhaal te vertellen, maar dit is niet gebeurd.
Naast de serie zijn er ook de games die gebaseerd zijn op Sapkowski's boeken. Alleen is de schrijver minder blij met de games. Dit komt deels omdat hij zelf geen games speelt, dus dit ook niet kan uitproberen, maar ook omdat de games niet echt het verhaal van de boeken volgt. Sapkowski is dus van mening dat de serie hier dus wel in slaagt.

Populair Nieuws