Scarlett Johansson reageert op rechtszaak met Disney

News
donderdag, 02 december 2021 om 13:00
black widow disney plusf1699962789
Nu de storm rondom de ruzie tussen Disney en Scarlett Johansson is gaan liggen, praat de actrice over de rechtszaak. Ze staat achter haar beslissing en vind het belangrijk om voor jezelf op te komen.
In een recent interview met AP reageert actrice Scarlett Johansson op de rechtszaak rondom de Black Widow-film. Johansson vindt haar beslissing om een rechtszaak aan te gaan met Disney een daad van moed en zegt dat het 'belangrijk is om je eigen waarde te kennen en voor jezelf op te komen'.
Johansson bespreekt verder in het interview hoe de entertainmentindustrie haar carrière heeft ontwikkeld. Ze vertelt hoe het beginnen van een rechtszaak een groot risico was, omdat het ertoe kon lijden dat ze 'nooit meer zou werken of op de een of andere manier op de zwarte lijst zou komen'.
Scarlett Johansson heeft in juli Disney aangeklaagd, omdat Black Widow naast de bioscopen ook gelijk te zien was op Disney+ met Premier Accesss. In het contract van Johansson zou namelijk staan dat de film alleen in de bioscoop zou uitkomen. Op basis van de opbrengst die de film in de bioscoop maakt, zou Johansson een bonus krijgen. De actrice zou geen geld krijgen van de opbrengsten die de film maakt op Disney Plus.

Hoofdrol in Tower of Terror

De rechtszaak is inmiddels van de baan, en Johansson zal nu in de toekomst nog steeds in Disney-films spelen. Het dispuut tussen de twee partijen is duidelijk op een goede manier afgehandeld. Scarlett Johansson zal zelfs de hoofdrol gaan spelen in de film Tower of Terror. Er is nog maar weinig bekend over deze film, maar zal waarschijnlijk in 2024 te zien zijn.