Dit zijn de leukste uitjes voor de meivakantie van 2023

Article
dinsdag, 02 mei 2023 om 16:00
the park playground nanoclash focusf1683191151
Het is meivakantie! De temperaturen beginnen eindelijk een beetje te stijgen in Nederland, het zonnetje laat zich zien, de optimale tijd dus om er lekker op uit te trekken voor een leuke activiteit. Daarom hebben we voor jou de leukste uitjes voor de meivakantie van 2023 op een rij gezet!

The Park Playground

Dan komen we bij de eerste tip: virtual reality ervaringen! Niet samen zitten op de bank, nee gewoon lekker in het echt kennis maken met virtual reality ervaringen in een virtual reality omgeving. Dit kan gelukkig bij The Park Playground. The Park Playground heeft hele toffe VR-speelvelden om te gamen met meerdere personen. Afgelopen jaar, op 1 juli, werd er een gave locatie geopend in Amsterdam aan de Rigakade 10 waar meerdere toffe experiences te spelen zijn. Inmiddels zijn er zeven mogelijkheden:
  • Mission Planet X
    In deze sciencefiction game reis je door de ruimte, moet je de aarde zien te redden met een energiekristal en zul je heel wat aliens moeten omleggen.
  • The Heist
    Dit is een virtuality reality escape room waarin je moet samenwerken om gegijzelden te bevrijden.
  • De Mol
    Dit is net zoals het tv-programma Wie Is De Mol. Wie is degene die de opdrachten saboteert? Zoek het uit!
  • The Hallow
    Dit is een zombiespel waarin je terugreist naar de Middeleeuwen. Flink wat zombies kapot schieten dus!
  • Don’t Scream
    De comedian Willam Boeva heeft aan deze VR escape game meegewerkt. De naam zegt het al, want het is vooral een hele enge ervaring. Er is dan ook een ingebouwde paniekknop…
  • Mask of the Pharaoh
    Met deze VR-ervaring neem je een bezoek aan een museum, maar die krijgt al snel een vreemde wending. De professor zit namelijk gevangen in een piramide en jij bent zijn enige hoop!
  • Nano Clash Focus
    Dit is de nieuwe VR-ervaring in The Park Playground. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een futuristisch en epische strijd!
Naast de locatie in Amsterdam kun je ook terecht in Den Haag, Eindhoven en Zwolle. In de meivakantie kan je bovendien profiteren van een mooie actie bij The Park Playground. Bij een reservering voor minimaal vier personen krijg je namelijk een gratis ticket! Check hier de speciale promotie.

Bioscoop

Wil je het iets rustiger aandoen? Ga dan vooral naar de bioscoop. Natuurlijk kun je thuis ook een film opzetten, maar dan ontbreekt natuurlijk wel de magie van een mega groot scherm, goed geluid en het feit dat je letterlijk even de deur uit bent. Daarnaast is de meivakantie ook een perfect moment om te genieten van grote blockbusters in de bioscoop.
Momenteel draaien er ook dan ook een aantal toffe films in de bioscoop. Wat te denken bijvoorbeeld van Guardians of the Galaxy Vol. 3, The Super Mario Bros. Movie of het griezelige Evil Dead Rise? Mocht je trouwens zoiets hebben van: dat met allemaal mensen in de bioscoop zitten, ken ik wel. Weet dat er dan ook een hele fijne privébioscoop is: The (Any)Thing.

Axe Throwing

Op zoek naar wat meer activiteit? Ga dan eens bijlwerpen. Dat mag en het kan! Waar? Op meerdere plekken in Nederland. Als je axe throwing intikt in Google, zie je in ieder geval locaties in Amsterdam en Utrecht. Axe throwing is niet iets wat je van de één op de andere dag doet en juist daarom is het zo'n gave ervaring. Zelf heeft ondergetekende dit ooit als eens gedaan in Zwitserland.
Ook in Amsterdam zit er een vestiging met drie indoor-banen en kun je aan de hand van een privésessie uitleg krijgen van een coach. Deze coach vertelt jou dan haarfijn hoe je het beste resultaat kunt boeken. Want het lijkt misschien heel makkelijk om een bijl te werpen, dat is het niet. Het gaat bijvoorbeeld helemaal niet om kracht, maar eigenlijk is het net zoals bowlen, voor een activiteit waarbij veel techniek komt kijken. En techniek kun je leren. Neem vooral eens een kijkje op The Axe Effect voor alle opties.

Escape Room

Als je met een groepje bent is een escape room hartstikke leuk om te doen. Het is het ideale uitje waarbij je goed moet samenwerken om uit te kunnen breken in een kamer. En het is vooral een leuke activiteit voor mensen die van puzzelen houden. Het scheelt daarbij dat escape rooms de laatste jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen. En het mooiste is dat je dan ook escape rooms hebt in allerlei thema's.
Denk dus niet aan opgesloten zitten in het donker (vaak kan de kamer gewoon opengelaten worden als je dit navraagt) en dat alles heel eng wordt. Het is vooral juist een hele leuke ervaring. Ook wij van XGN hebben al geregeld een escape room geboekt.

Ice Karten

En dan gaan we door naar een opvallend uitje voor de meivakantie: ice karten. Ja, je leest het goed: karten op ijs. Normaal karten ken je misschien wel, maar ijskarten bestaat dus ook gewoon. Hoe cool is dat?!
In Breda zit een indoor kartbaan in het pand van SnowWorld en dan weet je al hoe laat het is. Het circuit is 300 meter lang aan ijs en daarin mag jij laten zien of je dit net zo goed (of slecht?) kunt als het echte karten. Het is weer eens wat anders! Meer weten? Bezoek dan de officiële website .
Dit artikel is in samenwerking met The Park Playground.