‘Samsung komt snel met foldable tablet’

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 12:30
samsung galaxy tab a8 2022f1655278497
Veel mensen wachten in spanning af tot de iPhone 14 wordt onthuld, maar ook Samsung werkt aan de nodige hardware. Nu zijn er geruchten dat het bedrijf bezig is met een gloednieuw product. Er zou namelijk een opvouwbaar tablet op de planning staan.
Verschillende fabrikanten houden zich de laatste jaren bezig met opvouwbare smart-apparaten. Samsung kun je daarin als marktleider zien: het bedrijf heeft al meerdere foldables op de mark. Die bestaande foldables zijn smartphones, maar naar verluidt gaat het bedrijf het opvouwen uitbreiden naar tablets.
Volgens de leaker Lanzuk komt Samsung in de eerste helft van 2023 met een foldable tablet (via 9to5Google). Hij zou tegelijk uitkomen met de Galaxy Tab S9 tablets. Op zijn beurt zou die dan weer tegelijk met de Samsung Galaxy S23 smartphones moeten verschijnen.
Het is nog onbekend hoe de opvouwbare tablet precies gaat werken. Eerdere geruchten over een “Galaxy Z Fold Tab” suggereerden dat de tablet in twee richtingen gevouwen kon worden. Samsung heeft dat concept getoond op CES 2022, dus het lijkt goed mogelijk dat er inderdaad twee vouwrichtingen zullen zijn.

Veel smart-apparaten op weg

Het ziet er naar uit dat er weer veel nieuwe hardware aan zit te komen als het gaat om smart-apparaten. Samsung presenteert op 10 augustus zijn nieuwe Galaxy Fold en Flip modellen. Ook Apple zou dit najaar veel hardware brengen, te beginnen met de iPhone 14.