‘Nieuwe iPad Pro komt met grote verbetering’

News
maandag, 08 augustus 2022 om 17:00
apple ipad pro 2021 headerf1629192809
De iPhone 14 trapt naar verluidt een najaar vol Apple-producten af. Zo lijken er ook nieuwe iPads op komst. Deze zouden bovendien een behoorlijke verbetering krijgen in de vorm van een tweede Smart Connector.
Sinds zijn intruductie heeft de iPad Pro een zogenaamde Smart Connector. Via deze magnetische aansluiting kun je verschillende accessoires aansluiten zonder dat daar een stekker voor nodig is. Apple’s eigen magic Keyboard is een goed voorbeeld, maar er zijn ook verschillende accessoires van derde partijen die aangesloten worden via de Smart Connector.
Inmiddels vind je de Smart Connector op alle iPads en is de iPad Pro dus niet zo bijzonder meer. Maar daar zou volgens Macotakara dit najaar verandering in komen. Dan zou de iPad Pro namelijk een tweede Smart Connector krijgen.

Wat heb je aan een tweede Smart Connector

Dat betekent niet per se dat je nu twee Magic Keyboards kunt aansluiten op je iPad. Macotakara vermoedt dat de nieuwe Smart Connector vooral bedoeld is om stroom te leveren en niet om verdere informatie uit te wisselen, zoals de huidige Smart Connector wel doet. De tweede Connector zou dan dienen als extra krachtbron voor accessoires die via de Thunderbolt-poort worden aangesloten.
Naar verwachting komt Apple in oktober met nieuwe iPads. Dat is ook het moment waarop iPadOS 16 uit lijkt te komen. Normaal gesproken komen nieuwe versies van iPadOS tegelijk met iOS in september, maar naar verluidt is iPadOS dit jaar uitgesteld.

Populair Nieuws