'Samsung Galaxy Watch 5 krijgt oplossing voor korte batterijduur'

News
dinsdag, 14 juni 2022 om 12:30
samsung galaxy watch 4f1633355563
Voor Android-gebruikers is de Samsung Galaxy Watch 4 één van de beste smartwatches die je kan halen, alleen valt de batterijduur flink tegen. Gelukkig lijkt de Samsung Galaxy Watch 5 daarvoor met een oplossing te komen.
Smartwatches worden steeds populairder en dat is ook niet zo vreemd. De digitale horloges krijgen namelijk steeds meer features, die vaak ook nog eens werken afhankelijk of de smartwatch verbonden is met een smartphone. Het enige nadeel is dat smartwatches veel minder lang meegaan dan normale horloges en dus regelmatig opgeladen moeten worden.
Met name de smartwatches van grote fabrikanten als Apple en Samsung kampen met het probleem, doordat de vele features de accu in recordtempo leeg slurpen. De Samsung Galaxy Watch 4 heeft bovendien het nadeel dat het opladen juist weer vrij traag gaat. Van nul naar 100 procent opladen duurt ongeveer twee uur. En dat is vrij veel voor een smartwatch die je dagelijks moet opladen. Helemaal sinds de komst van Google Assistant op het apparaatje.
Gelukkig lijkt het erop dat Samsung iets aan dat probleem wil gaan doen met de Samsung Galaxy Watch 5. Uit een aanmelding bij de FCC, de Amerikaanse Federal Communications Commission, blijkt namelijk dat de smartwatch quick-charging krijgt, zo meldt 9to5Google.

Wat betekent dat voor de Samsung Galaxy Watch 5?

De nieuwe oplaadsnelheden moeten een oplossing vormen voor de batterijduur van ongeveer een dag. Met een oplader van 10 watt biedt de oplader namelijk twee keer zoveel kracht als de oplader van de Samsung Galaxy Watch 4.
Mogelijk komt er daarnaast ook een Pro-versie van de Samsung Galaxy Watch 5, die een grote accu krijgt dan de normale variant. Dat zou natuurlijk ook een goede oplossing zijn voor het probleem. Het is ook nodig, want Samsung krijgt er concurrentie bij van Google, dat eindelijk haar eigen smartwatch heeft aangekondigd.