‘Samsung Galaxy S23 wordt flink duurder’

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 10:00
samsung galaxys22f1673952408
Na de onthulling en release van de iPhone 14 afgelopen najaar, is het bijna de beurt aan concurrent Samsung. Hoewel de telefoon behoorlijk zal verschillen van de iPhone, lijken Apple en Samsung in één ding overeen te komen. Net als de iPhone 14 lijkt de Samsung Galaxy S23 met een flinke prijsverhoging te komen.
Over minder dan een week wordt de Samsung Galaxy S23 onthuld. Er zijn al de nodige details uitgelekt, maar over de prijs die je moet gaan betalen was nog niets bekend. Nu heeft een betrouwbare leaker wat prijzen op een rij gezet.
Daaruit blijkt dat het nieuwe vlaggenschip in veel regio’s, inclusief de Benelux, zo’n 100 euro duurder wordt. Waar je voor de instapversie van de S22 859 euro betaalde, moet het vergelijkbare model van de S23 959 euro kosten. De allerduurste versie van de S23 Ultra is zo’n 130 euro duurder dan de duurste S22 Ultra.

Waarom wordt de Samsung Galaxy S23 zo duur?

De nieuwe telefoon is duurder dan zijn voorganger, maar hij heeft ook voordelen. Zo is de minimale en maximale opslagruimte groter dan voorheen. Ook krijgt de Samsung Galaxy S23 in Europa eindelijk dezelfde, betere chipset die voor de rest van de wereld gebruikt wordt. Maar tegelijkertijd lijkt het aannemelijk dat de prijsstijging vooral te maken heeft met de dalende smartphoneverkoop en het omzetverlies dat daar bij hoort.
Overigens komen we er in Nederland nog redelijk goed vanaf. In Denemarken laat de pijsstijging voor het duurste model zich bijvoorbeeld omrekenen naar 440 euro meer dan hetzelfde model bij de S22. In de VS lijken de prijzen gelijk te blijven, volgens 9to5Google. Dat gebeurt vaker met prijsverhogingen, bijvoorbeeld met de iPhone 14 en de PlayStation 5.