Samsung gaat concurrentie aan met streamingdienst Google Stadia

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 14:30
google stadia pro beter te vergelijken met ps plus en xbox live gold dan met netflix 152867f1618313594
Tijdens de Samsung DSC21 Keynote-presentatie vertelt Yongjae Kim, Senior Vice President van Visual Display Software R&D dat Samsung bezig is met het maken van haar eigen gamestreamingplatform voor haar Smart-TV’s. Daarmee lijkt de fabrikant de concurrentie aan te gaan met Google Stadia.
Samsung wil de wereld van games streaming niet zomaar overlaten aan andere bedrijven. Daarom heeft Samsung nu aangekondigd tijdens haar Samsung DSC21 Keynote-presentatie te werken aan haar eigen gamestreamingplatform.
Er zijn nog maar weinig details bekend over het platform. Het platform zal in ieder geval samen werken met Samsungs eigen Smart TV’s die aangedreven zijn door de Tizen chipset.
Er zijn geen voorbeelden gegeven van game-ontwikkelaars die werken aan titels voor de nieuwe streamingdienst, dus welke games ervoor uitkomen is nog onbekend. In 2012 heeft Samsung al een poging gedaan tot gamestreamen en ging samenwerken met een streamingsdienst van Sony, genaamd Gaikai. Hiermee kon je games streamen naar een Samsung TV.

Veel concurrentie op de markt

Met dit nieuwe platform kan Samsung competitiever worden in de wereld van gamestreaming, maar of Samsung het publiek ook grijpt is nog de vraag. Er zijn namelijk al veel grote bedrijven op de markt, zoals Google Stadia. Ook Microsoft werkt aan nieuwe manieren om games te streamen via de Xbox Game Pass.