South Park-maker heeft respect voor Netflix na Dave Chappelle-controverse

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 13:30
gelekte achievements south park stick of truth 54135f1635417875
Eén van de makers van South Park, Matt Stone, liet in een interview weten dat Netflix flink is gestegen in zijn boekje. Dat komt door de reactie van het bedrijf na de Dave Chappelle-controverse.
Comedian Chappelle heeft nogal wat haat ontvangen voor zijn show The Closer. Hierin maakte hij namelijk een aantal grappen over transgenders. Chappelle liet eerder weten dat hij zich niks van de haat aantrekt: “Als het zo voelt om gecancelled te worden, dan vind ik het helemaal prima”. Ted Sarandos, de CEO van Netflix liet eerder al weten dat hij creatieve vrijheid hoog in het vaandel heeft staan en de serie niet zal verwijderen of aanpassen. Ondanks dat hij spijt had van sommige beslissingen.
Die beslissing van Sarandos kan niet alleen op de goedkeuring rekenen van Dave Chappelle, maar ook Matt Stone, één van de makers van South Park. In een interview met The Hollywood Reporter zegt hij dat de reputatie van Netflix flink is gestegen.

Ook genoeg controverse om South Park

De show van Dave Chappelle is niet de eerste serie die voor veel controverse zorgt. Ook series als South Park hebben vaak te maken met kritiek van buitenaf. Stone vertelde dat hij en collega Trey Parker constant met dit soort dingen te maken hebben, en dat het voor hun eigenlijk altijd wel prima gaat. “Het zorgt ervoor dat we altijd wel iets hebben om over te praten”, aldus Stone.