'Samsung brengt in 2021 smartphone met oprolbaar scherm'

News
vrijdag, 09 oktober 2020 om 14:00
samsung foldf1601631789
Samsung springt er momenteel uit in de smartphone-wereld, omdat het bedrijf toestellen heeft met een opvouwbaar scherm. Volgend jaar zouden de Zuid-Koreanen best eens met een nog mee revolutionair ontwerp kunnen komen, namelijk een oprolbaar scherm.

Wordt oprolbaar straks de norm?

LG werkt momenteel al aan zo’n oprolbaar scherm, maar een doorgaans goed ingelichte nieuwsbron uit het verre oosten meldt nu dat Samsung ook bezig is met zo’n oprolbaar scherm. Samsung zou de smartphone volgend jaar al op de markt willen brengen en het zou of gaan om een langere schermverhouding die je krijgt wanneer je het uitrekt of een concept waarbij het scherm het juist breder bij wordt.
Naast dat LG al bezig is met een oprolbaar scherm, heeft het Chinese merk TCL ook al een smartphone ontworpen die oprolbaar is.

Apple deed patentaanvraag

Apple lijkt ook stappen te willen zetten met vouwbare en/of oprolbare schermen. Eerder deze maand deed Apple Inc. een patent aanvraag voor een smartphonescherm die zichzelf kan repareren. Bij de huidige klaptelefoons gaan de schermen vaak kapot omdat er deeltjes tussen de rand blijven zitten. Mogelijk heeft Apple hier een echte game changer als het gaat om klaptelefoons.
pexels skitterphoto 1388947 1f1602236406

Kan Samsung hiermee wel het grote publiek bereiken?

Momenteel weet Samsung eruit te springen met de Samsung Galaxy ZFold 2. De eerste Fold brak nog wel eens, maar deze tweede generatie lijkt er een stuk beter tegen bestand. De telefoon heeft uitgeklapt een 7,6 inch scherm en kan ook prima door als een soort kleine laptop, ideaal voor onderweg of op te werken. Het grote publiek weet de Fold 2 echter nog niet te bereiken, maar dit zal vooral te maken hebben met het prijskaartje van ongeveer 2000 euro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties