Apple doet patentaanvraag voor zelf reparerend smartphonevouwscherm

News
vrijdag, 02 oktober 2020 om 17:00
pexels skitterphoto 1388947f1601631459
Weer opvallend nieuws vanuit kamp Apple, de Amerikaanse gigant heeft een patentaanvraag gedaan voor een opvouwbaar smartphonescherm dat zichzelf repareert. Als dit werkt zou Apple een grote oplossing hebben voor de problemen waar de huidige opvouwbare smartphoneschermen mee kampen. Zoals met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold, waar bij veel mensen het scherm kapotging door het vouwen. Dit ontstond vooral omdat er vaak kleine stofjes of stukjes vuil ongezien tussen bleven zitten, heeft Apple hier nu de oplossing voor?

Krijgen we vouwbare iPhone's?

Apple geeft in de patentaanvraag aan:

“Tijdens dagelijks gebruik kan de display laag bekrast of ingedeukt raken. Om een aantal beschadigingen te beperken, kan een zichzelf reparerende laag op het scherm worden aangebracht."

Wat deze patentaanvraag nog interessanter maakt is het feit dat in tegenstelling tot concurrenten als Huawei of Samsung momenteel helemaal geen opvouwbare smartphones verkoopt.

De wens van Steve Wozniak

Steve Wozniak, die in 1976 samen met Ronald Wayne en Steve Jobs Apple oprichtte gaf vorige jaar wel al aan dat het een wens is om in de toekomst vouwbare iPhone te gaan produceren.
En eerder dit jaar gingen er ook al geruchten over de vouwbare iPhone, ditmaal ging het erover dat Apple voor twee losse schermen zou kiezen. Hoewel Apple deze patent heeft aangevraagd wil dit niet automatisch zeggen dat Apple het daadwerkelijk ook gaat maken, tech bedrijven leggen vaak patenten vast om ze alvast te reserveren.
Binnenkort kan je wel op zeker al genieten van de nieuwe iPhone 12, iPhone 12 Max of iPhone 12 Max, mits je bereid bent een flinke som geld op tafel te leggen natuurlijk. Waarvan het eerder deze week bekend werd dat het een ander soort oplader meekrijgt.
samsung foldf1601631789

Apple opzoek naar alternatieven

De verkoop van de iPhone gaat de laatste jaren steeds minder, weet Apple hiermee weer hun plek terug te veroveren? Onlangs heeft Apple als compensatie hiervoor wel al Apple One in het leven geroepen, op deze manier kun je voor een aantrekkelijke prijs onder andere Apple Music, Apple TV, Apple Arcade, Apple News Plus en Apple Fitness is één abonnement en zijn ze ook met Microsoft in zee gegaan zodat Apple TV straks ook de Xbox Series beschikbaar is.