Voormalig topman Mercedes snapt niks van standpunt: "Niks om voor je te schamen"

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 9:30
george russell lewis hamilton saoedi arabie 2023f1679988014
Volgens Lewis Hamilton is de RB19 de meest dominante wagen die hij ooit gezien heeft. Paddy Lowe, voormalig topman bij Mercedes, deelt die mening niet en snapt het standpunt bij het team ook niet.
Tot nu toe kent Red Bull Racing weinig concurrentie dit seizoen. De renstal uit Oostenrijk heeft in de winterstop weer flinke stappen gezet, terwijl Ferrari en Mercedes er amper op vooruit lijken te zijn gegaan. De twee teams zijn zelfs voorbijgestreefd door Aston Martin, dat een enorme sprong heeft gemaakt.
Volgens Lewis Hamilton is het team van Max Verstappen zo snel, dat hij de RB19 heeft gebombardeerd tot de meest dominante auto die hij ooit heeft gezien. Dat is een opmerkelijke uitspraak voor een coureur die acht jaar op rij in de snelste auto van het veld heeft gezeten en volgens de cijfers veel dominanter was dan de RB19.
In 2014 moest Mercedes zelfs de kracht van de motor terugschroeven, om een interventie van de FIA te voorkomen. Ondanks dat was het gat tussen Mercedes en de concurrentie gigantisch. Paddy Lowe, die destijds Executive Director was bij het team, snapt niet waarom er zo geheimzinnig wordt gedaan over de dominante jaren en het sleutelen aan de motor. Dat vertelt Lowe in gesprek met Formel1.de.

“Ik weet niet waarom mensen er zo’n geheim van maken. Iedereen vermoedde het toch al. Er is niets om je voor te schamen. Het personeel in Brixworth heeft gewoon uitstekend werk geleverd met de motor.”

Lange dominantie voor Mercedes

Met name in de periode van 2014 tot 2016, toen Lewis Hamilton en Nico Rosberg voor Mercedes reden, was het team uitermate dominant. In drie seizoenen tijd gingen op acht Grands Prix na alle overwinningen naar de twee Mercedes coureurs.
Vaak was er ook een crash of technische problemen nodig voor Mercedes om een kans te geven aan andere teams. Zo was er natuurlijk de beruchte botsing tussen Rosberg en Hamilton tijdens de Grand Prix van Spanje 2016, waardoor Verstappen zijn allereerste race voor Red Bull Racing wist te winnen.