F1 Manager 2023 aangekondigd met nieuwe modus

News
woensdag, 24 mei 2023 om 14:30
f1 manager 2023 headerf1684929317
Formule 1-fans die hun eigen team willen managen kunnen dat later dit jaar doen in F1 Manager 2023. Ontwikkelaar Frontier Developments heeft de game nu officieel aangekondigd.
Met de release vorig jaar van F1 Manager 2022 leek het erop dat we een andere jaarlijkse F1-game erbij zouden krijgen naast de racegames van Codemasters. Daar werden alleen vraagtekens bij gezet, nadat Frontier Developments al vrij vroeg stopte met de support voor die game.
Maar de ontwikkelaar is nu toch weer terug voor een nieuw deel. De studio heeft namelijk F1 Manager 2023 aangekondigd door middel van een trailer. Dat betekent dat spelers weer hun eigen teams in de Formule 1 kunnen gaan managen, inclusief alle nieuwe coureurs die dit seizoen actief zijn in de sport, zoals Oscar Piastri, Nyck de Vries en Logan Sargeant.

Verloop van belangrijke races veranderen

Volgens Frontier Developments gaan er veel dingen op de schop voor het nieuwe deel. Zo zullen niet alleen de graphics en het managementsysteem worden verbeterd, maar komen er ook nieuwe features voor het racen. Zo worden bijvoorbeeld verschuivende racelijnen toegevoegd.
F1 Manager 2023 brengt ook een nieuwe modus met zich mee, genaamd Race Replay. Volgens de ontwikkelaar kunnen spelers in deze modus ‘het verloop van belangrijke races uit het seizoen herschrijven’. Hoe Race Replay precies werkt is nog niet duidelijk, maar het klinkt zeker als een interessante optie.
F1 Manager 2023 komt deze zomer uit voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.