Rockstar-oprichter Dan Houser heeft zijn nieuwe projecten onthuld

News
dinsdag, 05 december 2023 om 15:30
american caper a better paradise absurd venturesf1701335949
Na het verlaten van Rockstar heeft Dan Houser een nieuw bedrijf opgericht genaamd Absurd Ventures. Daar zijn nu de eerste twee projecten van onthuld door Houser.
Het was een grote schok toen Dan Houser in 2020 aankondigde Rockstar te verlaten na twintig jaar. Samen met zijn broer Sam heeft Houser namelijk de studio opgericht in 1998 en samen hebben ze gezorgd voor grote franchises als Grand Theft Auto en Red Dead Redemption. Houser was voor veel Rockstar games verantwoordelijk als schrijver en daarmee ook voor de toon van de games.
Sinds zijn vertrek heeft Houser eerder dit jaar het bedrijf Absurd Ventures opgericht. Initieel leek het te gaan om een nieuwe game-studio, maar het is een ‘transmedia bedrijf’. Dat blijkt ook uit de twee eerste projecten die nu door Houser zijn onthuld.
Absurd Ventures werkt momenteel aan twee projecten, genaamd American Caper en A Better Paradise, zo meldt onder andere VGC. American Caper zal beginnen als een graphic novel, die zich richt op ‘twee normale, zwaar beschadigde Amerikaanse families in een wereld van corrupte zaken, klungelende politiek en groeiende criminaliteit’. De graphic novel wordt geïllustreerd door Simon Bisley.
A Better Paradise is weer een audio fictieserie. De 12-delige reeks wordt omschreven als een ‘een existentiële thriller die zich afspeelt in de nabije toekomst’. De serie wordt samen geproduceerd met QCODE Media.

Geen games van Houser?

Velen hadden van de nieuwe studio games verwacht, gezien zijn lange geschiedenis in de game-industrie. Maar dat de eerste twee projecten van Absurd Ventures geen games zijn, sluit nog niets uit. Volgens het bedrijf zelf is de studio betrokken bij het maken van ‘games, film en TV, geanimeerde series, audio fictie en graphic novels’.
Bovendien lijkt het erop dat American Caper meer dan alleen een graphic novel wordt. De beschrijving van het nieuwe project zegt namelijk nadrukkelijk dat het ‘begint’ als een graphic novel.