De top 5 beste films met Timothée Chalamet

Article
dinsdag, 05 december 2023 om 15:00
timothee chalametf1700149519
De acteur Timothée Chalamet zal binnenkort te zien zijn in Wonka als het gelijknamige personage. In aanloop van de première van deze film rankt XGN vandaag zijn beste vijf films.

5. Little Women (2019)

Little Woman is een eeuwenoude film in het thema coming-of-age die al inmiddels zesmaal(!) verfilmd is en het verhaal ervan wereldwijd bekend is. In de meest recente vertolking van het verhaal zit onder andere Timothee Chalamet die in de film de erg magere romanticus Laurie speelt. Het personage wordt eerst verliefd op Jo wordt en en settelt uiteindelijk met Amy.

4. Interstellar (2014)

In de blockbuster Interstellar uit 2014 speelt Chalamet de rol van Jonge Tom, een bijpersonage dat standhoudt te midden van een cast van ervaren acteurs. Zijn optreden naast grote namen als Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Michael Caine getuigt van Chalamets veelbelovende start als acteur. Het was zijn eerste echte grote klus, met een bijzonder grote ensemble cast, en hij wist als negentienjarige zijn mannetje te staan. De film verdiende 700 miljoen dollar wereldwijd in de box office en betekende dat Chalamet in de toekomst gecast zou worden in andere, grotere rollen. Deze film tekende het begin van zijn carrière en katapulteerde hem naar grootse projecten

3. The King (2019)

In The King, een Netflix-film uit 2019, schittert Timothée Chalamet terwijl hij de rol van Prins Hal vertolkt, die uiteindelijk Koning Henry V wordt. De film, losjes gebaseerd op Shakespeare's Henriad, toont Chalamet's goede vertolking van jeugd en volwassenheid terwijl zijn personage worstelt met koninklijke plichten, politiek en nieuw verkregen macht. Het is opnieuw een coming-of-age-verhaal, maar te midden van een groots, bloederig middeleeuws drama.

2. Dune (2021)

Dune wordt beschouwd als de beste sciencefictionfilm van het afgelopen decennium, en Timothée Chalamet draagt hier behoorlijk aan bij. Zijn intense vertolking van Paul Atreides, te midden van het adembenemende set design, goede special effects en boeiende personages, toont Chalamet het plafond van zijn kunnen als hoofdrolspeler. Het wachten is nu op het vervolg, waar fans ongetwijfeld reikhalzend naar uitkijken.

1. Call Me By Your Name (2017)

Zijn meest emotionele en diepe rol. In de coming-of-age-film Call Me By Your Name biedt Chalamet een diep ontroerende vertolking als Elio, een jongeman die zijn identiteit en seksualiteit ontdekt tijdens een zomer in Italië. De emotionele intensiteit van Chalamet's spel leverde hem een welverdiende Oscar-nominatie op, waarmee hij op 22-jarige leeftijd de op twee na jongste genomineerde werd voor Beste Acteur.

Populair Nieuws