Crysis 4 is echt nog in ontwikkeling

News
dinsdag, 05 december 2023 om 16:00
crysis remasteredf1587103595
Na de release van de Crysis Remastered Trilogy kwam Crytek met de aankondiging van Crysis 4. Dat is al bijna 2 jaar geleden en sindsdien hebben we niets meer gehoord. Maar Crytek laat nu weten dat de game niet is geannuleerd.
Het komt geregeld voor dat games vroeg worden aangekondigd. Dat lijkt ook het geval te zijn met Crysis 4, want de game is in januari 2022 aangekondigd en daarna van de aardbodem verdwenen. Fans van de franchise vragen zich inmiddels misschien af of de game soms stilletjes gecanceld is.
Dat is gelukkig niet het geval, zo horen we nu van David Fifield, de General Manager van Crytek. Hij was in gesprek met MP1st ter promotie van Hunt: Showdown toen hij de vraag kreeg hoe het ervoor stond met Crysis 4. Fifield bevestigd dast Crysis 4 nog in ontwikkeling is.

Crysis 4 heeft “geweldig team”

Verder heeft Fifield helaas niet veel te zeggen over de game. Het team dat er aan werkt is “geweldig”, maar waarschijnlijk horen we voorlopig niet meer dan dat. Fifield zegt meer updates te geven wanneer er meer details zijn.
Wanneer het zover is dat Crytek weer iets te melden heeft, is puur gokwerk. Hopelijk duurt het niet al te lang meer. In ieder geval is duidelijk dat Crysis 4 niet op je bingokaart hoeft voor een gaming showcase in de komende maanden.
De originele Crysis-trilogie verscheen tussen 2007 en 2013. De game stond onder andere bekend om zijn grafische kwaliteit, die zijn tijd ver vooruit was en vrijwel onhaalbare systeemeisen had voor de maximale settings. Wellicht zal ook Crysis 4 weer een veeleisende game zijn.

Populair Nieuws