Rockstar-oprichter Dan Houser vertrekt na twintig jaar

  Dan Houser, oprichter en directeur van Rockstar Games, stopt ermee. Hij vertrekt volgende maand bij het bedrijf na er twintig jaar gewerkt te hebben. Dat heeft moederbedrijf Take Two Interactive gisteren bekendgemaakt. Het vertrek kwam naar voren in een financieel overzicht van Take-Two.

  Houser was afgelopen jaar al op een lange vakantie, waardoor zijn werkzaamheden bij de ontwikkelaar op een laag pitje stonden. Nu maakt hij zijn vertrek definitief. Zijn laatste werkdag zal op 11 maart dit jaar zijn. Wat de gevolgen voor zijn vertrek zijn, is nog niet bekend, alsook of er een opvolger voor Houser komt. Wel is bekendgemaakt dat het vertrek van Dan geen gevolgen heeft voor de positie van Sam binnen het bedrijf.

  Houser richtte in 1998 Rockstar Games samen met zijn broer Sam Houser op. Samen hebben ze gezorgd voor veel populaire games zoals het recente Grand Theft Auto V en Red Dead Redemption 2. Houser was voor beide games verantwoordelijk als schrijver. Voor andere games zoals Max Payne 3 trad Houser ook op als producer, naast zijn rol als directeur van Rockstar Games.

  Controverse

  Rockstar heeft een flinke reputatie als het aankomt op games, mede dankzij Houser. Daarnaast kende Houser veel momenten van controverse in de gamingindustrie. Zo kwam de ontwikkelaar (en daarmee Houser) meermaals in opspraak rondom titels die erg gewelddadig zijn zoals Bully en Manhunt. Beide games hebben in verschillende landen aangepaste versies gekregen met minder geweld. Rondom Red Dead Redemption 2 meldde Houser eind 2018 nog dat medewerkers de klok rond werkten om de game af te krijgen. Ook dit leidde tot flink wat opschudding.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.