Vijf redenen waarom de GTA 5 game nog steeds immens populair is!

  De GTA 5 game van Rockstar Games heeft ongekende successen gehad sinds de release vierenhalf jaar geleden. Nog steeds is de game één van de meest verkochte spellen. Onlangs werd bekend dat het al 90 miljoen keer verkocht is. Hoe komt het dat de game nog steeds zo populair is? Wij hebben vijf redenen voor je op een rij gezet!

  5. De wonderlijke staat San Andreas

  Toen Grand Theft Auto 5 in september 2013 naar de PlayStation 3 en de Xbox 360 kwam zag de game er al oogverblindend mooi uit. De graphics waren werkelijk waar prachtig, helemaal voor een open wereld game met zo verschrikkelijk veel details. Destijds was dat zeker iets waar gamers erg enthousiast van werden. Een jaar later werden we weer weggeblazen met de release van de PlayStation 4 en Xbox One versies.

  Rockstar liet zien dat het nog een heel stuk beter kon en dat deze versies de complete edities waren. Het verschil met de oudere versies was enorm groot en GTA 5 kreeg ook nog eens een hoop extra's erbij, waaronder de first-person modus. Toch was dit nog niet het maximale wat Rockstar uit de game kon en wilde halen. In april 2015 bracht het bedrijf de PC-versie uit, die er nóg een schepje bovenop doet.

  Een mooi beeld van het landschap in de GTA 5 game

  San Andreas leeft

  GTA 5 ziet er niet alleen erg mooi uit, maar net zo belangrijk: de wereld leeft. Er zijn ontzettend veel dingen te doen en te zien in de grote staat San Andreas. De vele dieren op alle plekken in de map, de mensen die hun honden uitlaten door natuurgebieden, moordlustige sektes op de berggebieden en sportende mensen op het strand, het zit allemaal in de game en geeft allemaal leven aan San Andreas.

  Als speler zelf kun je ook genieten van de uitgebreide wereld. Tennissen, zwemmen met haaien, mensen redden van moordenaars, drugs nemen en veranderen in een konijn, je kan het zo gek niet bedenken of het valt te doen in het spel. De wereld van GTA 5 is fenomenaal en blijft aantrekkelijk voor mensen die de game nog niet hebben. De publiciteit die het spel nog steeds krijgt vanwege de liefde die Rockstar erin heeft gestopt zorgt ervoor dat nieuwe mensen in aanraking blijven komen met het spel.

  4. Aangrijpend verhaal

  Grand Theft Auto 5 behoort momenteel tot één van de beste games aller tijden kunnen we wel stellen. In ieder geval één van de meest succesvolle. De singleplayer is natuurlijk een grote reden voor dit succes. Het verhaal en de setting van het spel zorgen ervoor dat je steeds door wilt blijven spelen. Het begin van de game is al aangrijpend. Je zit middenin een grote overval en moet daarna de politie zien te ontvluchten. Spannende actie vanaf het eerste moment!

  In tegenstelling tot alle eerdere uitgaven van GTA bevat GTA 5 niet één, maar drie bespeelbare personages. Iets wat niet eerder op zo'n grote schaal te zien was. Op ieder gegeven moment kan de speler wisselen tussen Trevor, Michael en Franklin, de drie hoofdpersonen. Dit kan in de free roam modus, maar ook tijdens missies! Deze toevoeging geeft de speler de kans om te wisselen tussen speelstijlen en zorgt ervoor dat je nog steeds kan variëren als je het spel meerdere keren speelt.

  Trevor & Michael in de GTA 5 game

  Urenlang genieten

  Trevor Philips, Michael De Santa en Franklin Clinton, de drie hoofdpersonen in de game, zorgen voor een geweldig verhaal. De drie personages verschillen qua persoonlijkheid en levensstijl heel erg, maar komen toch samen door meerdere factoren. De karakters zijn stuk voor stuk geweldig uitgewerkt. Hun persoonlijkheid, hun thuissituatie, hun geschiedenis, gaandeweg kom je alles te weten over de heren.

  Het verhaal van GTA 5 houdt je urenlang vast. Naast de standaard verhaalmodus zijn er ook veel leuke nevenmissies die te spelen zijn. Sommige spannen over meerdere missies en zijn altijd leuk uitgewerkt. Zoals al eerder werd benoemd, leeft San Andreas. Het verhaal is hier een groot onderdeel van. De mensen bij Rockstar Games zijn meesters als het gaat om het uitwerken van een fantastisch verhaal vol met actie.

  3. Ongelooflijk hoge kwaliteit

  Een game verkoopt niet zomaar meer dan 90 miljoen kopieën. De populariteit van Grand Theft Auto 5 en de hele GTA serie in het algemeen is dan ook te danken aan de kwaliteit die de games bevatten. Er zit zo ontzettend veel werk in deze games en zo veel liefde. Aan zoveel dingen is te zien dat er heel erg zorgvuldig is gewerkt aan GTA 5. Het spel loopt ook soepel op de PS4 en Xbox One, en al helemaal op een goede PC.

  Alles ziet er goed uit. De muren van huizen, de grafitti op plekken waar amper iemand komt, de wegen, de dieren, het is allemaal top. Niet zo raar dus, dat Rockstar zo lang is bezig geweest aan de game en we ook nog niks hebben gehoord over Grand Theft Auto 6. GTA 5 had onze verwachtingen al ruimschoots overtroffen, dus voor GTA 6 ligt de lat nog hoger! Maar Rockstar kennende gaat het bedrijf opnieuw onze verwachtingen overtreffen!

  Natuur in de GTA 5 game

  Grote hoeveelheid werk aan kleine dingen

  In GTA 5 zitten ontzettend veel kleine details, waarvan veel spelers geen weet hebben. Deze kleine dingen maken de wereld net even iets echter, iets meer levend. Als je je auto bijvoorbeeld 's nachts tegen een willekeurig huis aanrijdt, heb je kans dat de lichten ineens aangaan, alsof de mensen binnen wakker zijn geschrokken. Heb je ook wel eens gelet op de slippers die mensen dragen? Die blijven niet aan je voet plakken, maar bewegen ook daadwerkelijk zoals ze in het echte leven doen als mensen er op lopen.

  Zo zijn er nog veel meer dingen waar Rockstar tijd in heeft gestoken. Als jij veel geld hebt uitgegeven om je auto mooier te maken, zullen voetgangers dit opmerken en je complimenten geven. Heb jij ervoor gezorgd dat Michael zijn hoofd kaal heeft geschoren, of zijn stoppels heeft weggehaald? Blijf dan maar opletten, want zijn haar groeit met een paar dagen weer wat meer aan. Dat soort dingen zijn zo klein, maar hebben samen zo'n groot effect.

  2. GTA 5 blijft verbeteren

  Nog een reden voor het constante succes van GTA 5 is dat de game met updates blijft komen. Vooral GTA Online blijft nieuwe missies en verbeteringen krijgen. De PS4 en Xbox One versies kun je ook zien als een verbetering. De PS3 en Xbox 360 versies waren al goed, maar de vernieuwde uitvoeringen waren toch een heel stuk beter, vooral op grafisch gebied dan. Dit heeft er ook voor gezorgd dat mensen die de game al hadden GTA 5 opnieuw kochten.

  De Online modus krijgt al sinds november 2013 constant updates. Deze bevatten onder anderen nieuwe auto's, nieuwe wapens en nieuwe outfits die vaak ook aan de singleplayer worden toegevoegd. De updates geven de Online spelers ook nieuw vastgoed om te kopen. Rockstar heeft daarnaast ontzettend veel missies toegevoegd aan de multiplayer, de één nog uitgebreider dan de andere.

  Zonsondergang in de GTA 5 game

  Mods geven een extra dimensie

  Een groot voordeel voor de PC-spelers van GTA 5 is de mods die zij tot hun beschikking hebben. Er zijn heel veel mods beschikbaar, waarvan de meeste ook van goede kwaliteit zijn en de game nóg leuker maken. Sommige geven je een paar leuke extra's of zorgen ervoor dat de game er net iets mooier uitziet, maar er zitten ook mods bij die je laten spelen als een politieagent of Iron Man!

  De populaire mods zijn doorgaans ook erg goed uitgewerkt. Voor iedereen zit er wel iets tussen, het aanbod is heel uitgebreid. Dit zorgt er ook voor dat mensen de game blijven spelen en kopen. Naast het singleplayerverhaal, het multiplayer aspect en de vele nevenmissies brengen mods nog meer variatie in het spel. Heb je dus eigenlijk alles al gezien, kunnen nieuwe mods je altijd weer terughalen naar GTA 5.

  1. GTA Online

  En dan nu, de grootste reden waarom GTA 5 nog steeds zo veel wordt verkocht en zo populair is: Grand Theft Auto Online! De multiplayercomponent van GTA 5 wordt al sinds november 2013 constant voorzien van updates. Nieuwe missies, verhaallijnen, personages, kleren, auto's, spelmodi, Rockstar blijft het uitbrengen. De laatste update werd in december 2017 uitgebracht en bevat weer een gloednieuwe verhaallijn.

  Het idee was al geweldig. De fantastische GTA serie in een online formaat, waarin je met je vrienden de staat onveilig kan maken. Waarin je samen kan racen, drugs dealen, vliegen, parachute springen en zo veel meer. De uitvoering is ook geweldig. GTA Online had wat opstartproblemen, er zaten veel technische fouten in de multiplayer op het begin, maar deze zijn verholpen en nu biedt GTA Online de ervaring aan waarop we allemaal hoopten.

  Het online component van de GTA 5 game

  De GTA 5 game is legendarisch

  Geprezen door zo'n beetje iedereen in de game-industrie. Verkooprecords aan diggelen geslagen. Succes op succes. We kunnen toch wel stellen dat Grand Theft Auto 5 een legendarische game is. Zoals zoveel spellen van Rockstar Games innoveert ook dit deel en legt het spel de lat in de gaming wereld weer een stukje hoger. Niet zo gek dus dat de game nog steeds zo veel over de toonbank gaat.

  De populariteit rondom de GTA franchise gaat nog wel een lange tijd aanhouden. Veel mensen, ook bij ons op de redactie, hebben al ontzettend veel zin in GTA 6. Het lijkt er wel op dat we nog een hele tijd geduld moeten hebben, aangezien er nog geen officieel nieuws is uitgebracht. Maar wetende dat Rockstar er alles aan doet om weer een geweldig product op te leveren, is dat het wachten waard.

  Wat vinden jullie van GTA 5? Spelen jullie het spel ook nog steeds, of zitten jullie al te wachten op het volgende deel? Laat het ons weten!

  Meer lezen over Grand Theft Auto V? We hebben een special over de gaafste nummers op de soundtrack, de top 5 beste GTA 5 Easter Eggs en de gekste stunts in de game.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.