Activision maakt meer Call of Duty om afnemende prestaties aan te pakken

News
zaterdag, 05 februari 2022 om 8:30
call of duty warzonef1583833409
Door de afnemende cijfers van Call of Duty wil Activision nu meer Call of Duty-content maken. Infinity Ward zou het voortouw nemen bij de ontwikkeling van de nieuwe Call of Duty-game.
De inkomsten uit Call of Duty waren in het vierde kwartaal van 2021 lager op console en PC, volgens het laatste inkomstenrapport van Activision Blizzard. Zo had Call of Duty: Vanguard een lagere omzet dan haar jaarlijkse voorganger volgens de uitgever. Als reactie hierop wil Activision nog meer Call of Duty maken.
Als onderdeel van de financiële indiening, bevestigde de uitgever van de CoD-studio Infinity Ward toezicht houdt op de volgende jaarlijkse game uit de franchise, evenals de volgende grote update voor Warzone. Infinity Ward was eerder verantwoordelijk voor Call of Duty: Modern Warfare uit 2019. Die game was een hoogtepunt voor de serie in termen van lovende kritieken en verkoopcijfers.
Activision wil de dalende cijfers van Call of Duty graag verdubbelen met een nieuwe game die dit jaar nog uitkomt. Naar verluidt is Warzone 2 in de maak en komt er een gloednieuwe premium game voor 2023.

Call of Duty Mobile doet het goed

Call of Duty Mobile doet het daarentegen heel goed voor Activision, met een jaar-op-jaar groei van de omzet dankzij een sterke stijging van populariteit in China. De wereldwijde consumentenbesteding van de mobiele game is nu al meer dan 1 miljard dollar.

Populair Nieuws