Rock Band-studio Harmonix overgenomen om aan Fortnite te werken

News
woensdag, 24 november 2021 om 9:30
rock band 4f1637742117
De muzikale studio Harmonix is niet meer onafhankelijk. De ontwikkelaar, die bekend is geworden met de Rock Band games, is namelijk overgenomen door Epic Games, het bedrijf achter onder andere Fortnite.
Vanaf 2005 stond een groot gedeelte van de gamesindustrie plotseling in het teken van muziek. Toen kwam Harmonix namelijk met Guitar Hero, de nu zeer bekende franchise waarbij je de juiste noten moet aanslaan op een plastic gitaar. De franchise ging verder met een hele rits aan sequels, maar Harmonix sloeg al snel haar eigen weg in met de Rock Band games, wat weer de grootste concurrent werd van Guitar Hero.
Nadat de hype rondom muziekgames is gaan liggen, zijn de titels van Harmonix een stuk minder populair geworden. De ontwikkelaar is nu alleen overgenomen door Epic Games, dat een ander plan voor ogen heeft voor de studio. Harmonix zal namelijk ‘muzikale gameplay voor Fortnite’ gaan maken, zo laat het bedrijf weten in een verklaring.

Muzikale focus voor Fortnite

Dat Epic Games heeft besloten om Harmonix over te nemen komt niet geheel uit de lucht vallen. De uitgever legt de laatste tijd namelijk al meer focus op muziek in Fortnite. Zo hebben Travis Scott en Ariana Grande digitale concerten gegeven in Fortnite en de dansjes in de game zijn natuurlijk ook wereldberoemd.
Liefhebbers van Rock Band en Fuser hoeven zich trouwens geen zorgen te maken. Harmonix zal namelijk gewoon de beloofde DLC gaan maken en events blijven organiseren. Ook zullen bestaande games van Harmonix niet verdwijnen van Steam, de grote concurrent van Epic.