'Robert Pattinson krijgt rol in sci-fi film van Bong Joon Ho'

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 8:30
Regisseur Bong Joon Ho heeft na bijna twee jaar een nieuw project in gedachten. De regisseur gaat aan een nieuwe sci-fi film beginnen en wil daarvoor Robert Pattinson in de cast.
Regisseur Bong Joon Ho, bekend van zijn succesvolle film Parasite, heeft een nieuw project op het oog. Na een radiostilte van bijna twee jaar weet de bekende regisseur eindelijk wat zijn volgende stap zal worden, zo meldt Deadline. Hij zal een nieuwe film regisseren gebaseerd op het nog onuitgebrachte boek Mickey7.
Hoewel de naam van de film nog onbekend is, is er al wel een idee over de cast van de film. Bong Joon Ho wil voor de film gaan samenwerken met acteur Robert Pattinson. Na ontmoetingen met verschillende acteurs raakte de regisseur al snel onder de indruk van Pattinson.

Het boek Mickey7

Het boek Mickey7 zal in het eerste kwartaal van 2022 uitgebracht worden. Het verhaal volgt Mickey7, een vervangbare werknemer op een expeditie om de ijswereld Nilfheim te koloniseren. Mickey wordt ingezet wanneer een missie te gevaarlijk wordt, want als Mickey overlijdt krijgt hij een nieuw lichaam en behoudt hij zijn herinneringen. Nu hij zes keer is gestorven begint Mickey7 de voorwaarden van zijn deal op de missie te begrijpen.

Het idee voor het nieuwe project

Hoewel de film inspiratie haalt uit het boek, heeft Bong Joon Ho nog wel eens de neiging om zijn eigen draai te geven aan een verhaal. De regisseur kreeg het idee voor de film nadat hij het manuscript van Mickey7 mocht lezen van de schrijver van het boek, Edward Ashton.
Al snel was Bong Joon Ho op zoek naar een cast en vond hij een goede kandidaat in Robert Pattinson. Pattinson is de afgelopen tijd erg druk geweest met het filmen van The Batman, nu die film klaar is voor release, heeft de acteur genoeg tijd om zich te verdiepen in zijn nieuwe potentiële rol.