'Mario Kart 9 bevat Pikmin en Star Fox’

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 8:00
mariokart8deluxe 2f1642675436
Er gaan geruchten dat de nieuwe Mario Kart meer nieuwe personages zal bevatten uit andere Nintendo-franchises. Een leaker noemt bijvoorbeeld Pikmin en Star Fox. Mario Kart 8 breidde de personages voor het eerst uit met personages die traditioneel niet bij de Mario-cast horen, maar Mario Kart 9 gaat daar dus mogelijk een stukje verder in.
Volgens Zippo, een bekende leaker lijkt het erop dat er een nieuwe Mario Kart komt. De lekker heeft eerder al Nintendo-projecten weten te onthullen en beweert nu dat er tenminste drie nieuwe Nintendo-franchises een personage krijgen in de volgende Mario Kart. Zippo noemde Star Fox, Pikmin en ARMS.
Zippo beweert ook dat de racers alternatieve kostuums zullen hebben en dat de nieuwe Mario Kart uitgebreide content zal bevatten voor singleplayer. Hoe de game zal heten is nog niet duidelijk. De meest voor de hand liggende optie is Mario Kart 9, maar volgens velen zouden Mario Kart 8 Deluxe of Mario Kart Tour gelden als de negende game. Daarom wordt Mario kart 10 ook gezien als mogelijke titel. Ook de titel Mario Kart Crossroads wordt hier en daar genoemd.
Eerder deze maand vertelde analist Dr. Serkan Toto al dat de nieuwe Mario Kart mogelijk dit jaar wordt onthuld door Nintendo, en dat de game een nieuwe twist zal bevatten. Veel nieuwe Mario kart games passen het één en ander aan in de formule, zoals bijvoorbeeld de karts voor twee personages uit Double Dash!!, of de secties zonder zwaartekracht in Mario Kart 8.

Mario Kart viert jubileum

Dit jaar viert de Mario Kart-serie zijn dertigste verjaardag. Super Mario Kart werd in 1992 op de SNES gelanceerd. Hoewel het mogelijk is dat Nintendo de gelegenheid wil vieren met een grote aankondiging, is het bedrijf wisselvallig als het gaat om jubilea van een game. Het 35-jarig jubileum van Mario werd uitgebreid gevierd, terwijl dat van Zelda een stuk kleiner was. Recente Mijlpalen van Donkey Kong en Metroid werden niet of nauwelijks benoemd.