Koreaanse film Parasite schrijft geschiedenis bij de Oscars

  Afgelopen nacht zijn de Oscars uitgereikt en daar is geschiedenis geschreven. Voor het eerst won een niet-Engelstalige film de grootste prijs van de avond. De Koreaanse film Parasite kreeg het beeldje voor beste film mee naar huis.

  September Film Distribution

  De thriller van regisseur Boon-Ho Jong was genomineerd voor verschillende Oscars. Uiteindelijk nam de film de prijs voor beste film, beste regie, beste buitenlandse film en beste originele script mee naar huis.

  1917 viel ook in de prijzen. Deze film sleepte drie Oscars in de wacht, waaronder die voor beste geluidsmontage. De prijs voor beste acteur is naar Joaquin Phoenix gegaan voor zijn rol in Joker. Netflix film The Irishman sleepte geen enkele Oscar in de wacht en was de grote verliezer van de avond.

  Parasite draait om de kloof tussen rijk en arm

  Parasite gaat over de kloof tussen rijk en arm, wat op een bijzondere manier in beeld gebracht wordt. In de film nestelt een arm Koreaanse gezin zich in een rijk huishouden, door zich onder andere voor te doen als privéleraren. Het rijke gezin wordt flink uitgebuit, wat voor iedereen bijzondere gevolgen heeft. In onze Parasite special lees je waarom je deze film zeker moet gaan kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.