'Robert Downey Jr. akkoord met terugkeer als Iron Man'

News
vrijdag, 10 november 2023 om 17:30
2022 10 19 iron man avengers endgamef1699625120
Volgens geruchten is Robert Downey Jr. mondeling akkoord over een terugkeer in de Marvel Cinematic Universe. Nu is alleen nog de vraag hoe Iron Man terugkeert in de films.
Eerder werden er al concrete speculaties naar voren gebracht over het mogelijk terugbrengen van het originele Avengers team, waarin ook de inmiddels overleden Black Widow en Iron Man zouden moeten terugkeren. Ook is er de mogelijkheid om Captain America terug te brengen die in Endgame eindigde als bejaarde (vermeend overleden vanwege ouderdom in de MCU).

Terugkerende sterren

Ondanks de dood van voorheen genoemde personages zouden, door de introductie van de Multiverse in Avengers: Endgame, deze personages mogelijk terug kunnen keren. De vraag is ook hoeveel waarde er nog verbonden is aan een dood aangezien de Multiverse altijd kans biedt om een geliefde ster terug te laten keren.
Onduidelijk is dan in wat voor vorm dit zou moeten zijn - ofwel het originele personage terugbrengen of hetzelfde personage in een ander universum laten wederkeren.
De kans is dus vrij aanwezig dat de mega populaire acteurs Robert Downey Jr., Scarlett Johansson en Chris Evans allemaal terug gaan keren in hun superheldenpak. Onduidelijk is of Johansson en Evans al hebben ingestemd over hun mogelijke terugkeer.

Avengers: The Kang Dynasty

Deze terugkeer zou naar alle waarschijnlijkheid moeten plaatsvinden in de eerstvolgende Avengers film (Avengers: The Kang Dynasty). Achter deze film schuilt echter een compleet ander verhaal. De oorspronkelijk bedoelde villain van deze film, Kang, moet gespeeld worden door Jonathan Majors. Helaas is deze acteur in het echt momenteel verwikkeld in een heftige en ingewikkelde rechtszaak tegen zijn ex-vriendin, waarin zij beiden elkaar beschuldigen van huiselijk geweld.
Phase 4 van de MCU werd minder positief bij het publiek ontvangen dan het zeer populaire Phase 3 en ook Phase 5 is tot nu toe geen uiterst daverend succes. Nu met de mogelijke terugkeer van Iron Man, Black Widow en Captain America zal Marvel ongetwijfeld proberen verloren fans terug te winnen.