Stagiaire stuntelt en maakt Shrek 5 release bekend

News
vrijdag, 10 november 2023 om 18:00
shrekf1620226798
De releasedatum van de nieuwe Shrek film is nog niet aangekondigd, maar door een lek op LinkedIn is de speculatie behoorlijk aangewakkerd.
Shrek is een iconische animatiefilm die in 2001 werd uitgebracht door DreamWorks Animation. De film, destijds geregisseerd door Andrew Adamson en Vicky Jenson, combineert humor, avontuur en een eigenzinnige kijk op sprookjes. De hoofdrolspeler, Shrek, is een groene, ogenschijnlijk onaantrekkelijke oger die zijn rustige moeras leven verstoord ziet wanneer sprookjesfiguren naar zijn gebied worden verbannen.
Samen met zijn ezelvriend Donkey begint Shrek een reis om zijn thuis terug te krijgen van de kwaadaardige Lord Farquaad. De film werd geprezen om zijn unieke verhaallijn, humor en subversieve benadering van klassieke sprookjes. "Shrek" heeft geleid tot meerdere vervolgen en blijft heel erg geliefd bij zowel jong en oud.
De laatste film in de Shrek franchise (Shrek Forever After) dateert uit 2010 en nu is het dus de bedoeling dat 15 jaar later het vijfde film van de mega populaire Shrek reeks uit zal moeten komen.
Op haar LinkedIn-profiel deelde de NBCUniversal-stagiaire trots haar prestaties tijdens haar stage, met een opvallende vermelding van haar betrokkenheid bij het Shrek 5-project van DreamWorks Animation, gepland voor 2025. Ondanks haar snelle verwijdering van het bericht, waren er reeds screenshots online verspreid. Dit kleine onthullende zinnetje, "DreamWorks Animation 2025", wakkerde de speculatie over de langverwachte film aan. De onbedoelde lekken verspreidden zich als een lopend vuurtje op het internet.
In de laatste gelaarsde kat film (Puss In Boots 2) werd er na de credits zelfs getoond dat de gelaarsde kat terugkeerde naar het gebied Far, Far Away (de plek waar de Shrek films zich grotendeels bevinden). De CEO van Dreamworks maakte eerder dit jaar in april al bekend dat ze bezig was met een vijfde Shrek film.