‘Marvel overweegt terugkeer van alle originele Avengers’

News
donderdag, 02 november 2023 om 11:00
iron man sterft in avengers 4 als het aan iron man schrijver ligt 135666
Met het MCU leek Marvel lange tijd niet te stoppen. Maar recente films brengen steeds minder in het laatje. Marvel zou daarom wat drastische zetten overwegen, zoals de terugkeer van alle originele Avengers.
Avengers Endgame was in veel opzichten het einde van een tijdperk. De film rondde een verhaal af dat gedurenden zo’n 10 jaar stukje bij beetje was verteld en vroeg het publiek ook nog eens om afscheid te nemen van een aantal personages. Nu zou Marvel alleen overwegen om die weer terug te brengen voor een nieuwe Avengers-film, meldt Variety.
Dat zou betekenen dat Marvel Robert Downey Jr., Scarlett Johansson en Chris Evans terug zou vragen als respectievelijk Iron Man, Black Widow en Captain America. De bedoeling is dat zij, samen met de Avengers die sowieso nog rondlopen in het MCU, weer flink publiek kunnen trekken. De studio zet alleen nog niet vol in op het idee, mogelijk ook vanwege het kostenplaatje om de acteurs terug te krijgen.
Het is niet helemaal duidelijk hoe Marvel zo’n film in de bestaande MCU-plannen zou willen opnemen. Maar een al te groot obstakel hoeft dat niet te zijn. In de stripboeken is er een lange geschiedenis van dode personages die weer terugkomen en nu Marvel het multiversum heeft opengegooid kan er van alles.

Avengers niet Marvels enige probleem

Als alle originele Avengers weer publiek trekken, zijn de problemen voor Marvel daarmee nog niet voorbij. Er is ook nog het probleem dat Jonathan Majors flink in opspraak is, terwijl hij Kang the Conqueror speelt, die wordt neergezet als de volgende grote overkoepelende schurk.
Er zijn alternatieven besproken, zoals een verlegging van de focus naar bijvoorbeeld Dr. Doom. Maar Kang had al een grote aanwezigheid in het MCU gekregen voordat er beschuldigingen lagen aan het adres van Majors. Er is bovendien door de schrijversstaking geen kans geweest om alvast te gaan herschrijven.