EA werkt aan nieuwe 'open wereld sandbox game'

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 8:30
eaf1643880594
Gamers opgelet want Electronic Arts is momenteel bezig met een nieuw project, en het zou zomaar eens een topper kunnen worden. De game wordt namelijk een sandbox open wereld titel.
Als je inmiddels al een aantal titels op je lijstje met gespeelde games hebt staan staat er ongetwijfeld ook wel een open wereld game tussen. Er is een grote collectie aan opties als je een game zoekt waar je op je eigen tempo een nieuwe wereld wil ontdekken. Misschien heb je genoten van The Witcher 3 of speel je graag Red Dead Redemption 2. Het lijkt erop dat er een nieuwe game wordt toegevoegd aan dat lijstje want EA zou een open wereld game in de maak hebben.

Werken bij EA

Volgend een vacature die EA online heeft geplaatst voor hun studio in Seattle staat er een positie open als senior game ontwerper. In de taakbeschrijving staat er dat de Studio in Seattle zich focust op een open wereld actie/avontuur game waar het verhaal een grote rol krijgt. Het zou bij het nieuwe project gaan om een combinatie tussen sandbox gameplay en een interactief verhaal. Vorig jaar kondigde EA al aan dat het voormalig hoofd van Monolith Productions, de studio achter Shadow of Mordor, aangenomen was om hun nieuwe studio in Seattle te leiden. Dezelfde studio die zich bezig zal houden met het project.

Potentiële succesformule

Het is interessant om een open wereld game te gaan zien in combinatie met sandbox gameplay, dit is een combinatie die het vaak prima doet. Eén van de grotere voorbeelden hiervan zijn games zoals GTA 5 en The Elder Scrolls V: Skyrim. Als EA deze formule op een pakkende manier kan uitwerken kan dit weleens een garantie zijn tot een groot succes.
  • Bekijk het aanbod aan EA games nu bij Nedgame!