Easy mode voor Elden Ring nu beschikbaar

News
woensdag, 16 maart 2022 om 8:30
elden ring combatf1644405058
De moeilijkheidsgraad van FromSoftware games zijn veelal hoger dan de concurrentie en Elden Ring is geen uitzondering. Gelukkig is er nu ook een easy mode beschikbaar via een mod.
Inmiddels ben je vast wel bekend met de game Elden Ring. Een open world game van FromSoftware die veel indruk heeft gemaakt op verschillende vlakken. De game ziet er grafisch prima uit, heeft een goed verhaal en heeft een zee aan content waar de speler zelf uit kan kiezen om een eigen stijl te ontwikkelen. Wat het meest opvalt aan Elden Ring is de moeilijkheidsgraad. FromSoftware staat erom bekend om een uitdaging toe te voegen aan hun games en dat is in Elden Ring ook zeker gelukt.

Een iets mindere uitdaging

Net zoals games zoals Dark Souls en Bloodborne is Elden Ring een game die je vraagt het beste uit jezelf te halen. Er zit een redelijke moeilijkheidsgraad in die je stimuleert om te focussen. Toch is die moeilijkheidsgraad iets waar sommigen over twijfelen en daar heeft de community iets op gevonden. Op de PC-versie van Elden Ring is er namelijk een nieuwe mod toegevoegd die de moeilijkheidsgraad van de game naar beneden brengt. De mod was bedoeld voor “boze” gamers en is een oplossing mocht je vastlopen in het spel.
Met deze nieuwe mod worden er verschillende wijzigingen toegepast waaronder een 50 procent afname in ontvangen schade.

Bijna onmogelijk

Voor de echte veteranen onder ons die inmiddels wel gewend zijn aan de uitdagende gameplay van Elden Ring en op zoek zijn naar een nog grotere uitdaging is er ook goed nieuws. Er is namelijk niet alleen een mod uitgebracht die de game makkelijker maakt, maar ook een mod die de game nog moeilijker maakt. De mod is uitgebracht uit protest naar de roep om een 'easy mode' en maakt de vijanden in het spel een stuk sterker.
Elden Ring biedt genoeg mogelijkheden om de moeilijkheidsgraad toch te trotseren. Is de game te makkelijk voor je, dan kun je altijd een nieuwe speelstijl uitproberen. Kom je maar niet verder op een bepaald stuk of voel je je overrompelt, plan je gevechten dan en probeer verschillende tactieken uit. Of ga een ander gebied in The Lands Between verkennen om sterker te worden.