Rings of Power reviews tegengehouden door Amazon Prime Video

News
maandag, 05 september 2022 om 13:30
the rings of power galadrielf1671531128
De nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video die nu te zien is maakte zich al voor release niet geliefd bij sommige fans. De serie leek gedoemd om het laatste slachtoffer van review bombing te worden. Maar dat probeert Amazon te voorkomen door reviews tijdelijk tegen te houden.
Reviews van gebruikers voor content op Amazon Prime Video worden voortaan pas 72 uur na indienen geplaatst. In die periode worden de reviews geëvalueerd om te bepalen of ze echt zijn, of zijn geplaatst door een bot of internet-trol. Zo hoopt Amazon review bombing te kunnen voorkomen.
Review bombing is een steeds groter probleem voor veel films en series. Bij deze praktijk plaasten mensen massaal negatieve reviews voor een film of serie die ze vaak niet hebben gezien, maar uit één of ander principe bij voorbaat slecht vinden. Door te review bomben hopen ze de gemiddelde score naar beneden te halen en te zorgen dat andere gebruikers daarom niet gaan kijken.
Sommige Lord of the Rings-fans hadden al kenbaar gemaakt niet blij te zijn met sommige keuzes van The Rings of Power. Mensen vinden bijvoorbeeld dat gekleurde acteurs niet gecast hadden mogen worden als elfen en dwergen. Andere fans vinden dat de serie teveel creatieve vrijheid neemt met de wereld van Tolkien. Op sites als Metacritic en Rotten Tomatoes is dan ook te zien dat er al review bombing gaande is.

Vertraging reviews was niet voor Lord of the Rings

Overigens laat een woordvoerder van Amazon tegenover Variety weten dat de review-vertraging op Amazon Prime Video niet is ingesteld voor The Rings of Power, maar drie weken eerder. Toen kwam de serie A League of Their Own naar Amazon Prime Video. Deze serie gaat over gekleurde en LHBTIQ+ spelers in de Amerikaanse vrouwencompetitie van honkbal in de jaren 40. De serie heeft een progressieve boodschap en Amazon vermoedde dat er sprake zou zijn van review bombing door conservatieve abonnees.