Returnal is BAFTA Game of the Year

News
vrijdag, 08 april 2022 om 11:30
returnalf1620287655
Het voelt misschien wat laat om nog een Game of the Year uit te roepen voor 2021. Veel awards in de game-wereld worden dichter bij het einde van het jaar uitgereikt. Maar de BAFTA Games Awards zijn nu ook uitgereikt en Returnal is uit de bus gekomen als beste game.
Returnal gooide bij release direct al hoge ogen. Deze arcade-achtige roguelike van Housemarque liet goed zien wat de PS5 kan en was bovendien een genot om te spelen. Het is dan ook geen wonder dat hij genomineerd was voor een BAFTA.
Er was pittige competitie voor de Game of the Year-categorie. Returnal heeft de games It Takes Two, Ratchet & Clank: Rift Apart, Deathloop, Forza Horizon 5 en Inscryption verslagen. Veel van die games wonnen bij andere awards shows de beste game, en sleepten ook sommige BAFTA-categoriën in de wacht.
Returnal won ook nog verschillende andere BAFTA’s. Zowel in de categorie Audio Achievevent en Music was Returnal de grote winnaar. Ook won Jane Perry de BAFTA voor Performer in a Leading Role voor haar rol als speelbaar personage Selene.

Returnal recent nog geüpdatet

Hoewel Returnal inmiddels bijna een jaar oud is, heeft de game onlangs nog een grote update gekregen. Deze maakt het mogelijk om co-op te spelen en introduceert een endless mode. Het is mogelijk de laatste update voor Returnal, maar Housmarque werkt al wel aan een nieuwe game.