Returnal-ontwikkelaar Housemarque maakt nieuwe IP

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 12:30
returnalf1620287655
Housemarque beleefde vorig jaar groot succes met Returnal. Maar de ontwikkelaar lijkt niet op haar lauweren te rusten. In een interview met VentureBeat laat Housmarque vallen dat het al bezig is met een nieuwe IP.
Sinds de release van Returnal is het grotendeels onduidelijk waar Housmarque mee bezig is. Er zijn updates uitgekomen voor de game, maar daar is meestal niet het hele team voor nodig. Het ligt dan ook voor de hand dat de studio bezig is met een nieuwe game.
Dat is nu ook bevestigd door Ilari Kuittinen, de managing director van de studio. Tegenover VentureBeat laat hij weten dat de studio inderdaad al bezig is met werk aan een nieuwe game. Het gaat om een nieuwe IP die nog in de conceptfase zit.

Wat voor game maakt Housemarque?

De nieuwe game zit nog in een zeer vroeg stadium. Het zal dan ook nog wel even duren voordat we weten wat we van Housemarques nieuwe titel kunnen verwachten. Het moge wel duidelijk zijn dat er voorlopig geen vervolg op Returnal in zit, of in ieder geval niet van Housemarque zelf.
Wel geeft de studio aan hun eigen identiteit te willen bewaren. Sony wil de komende tijd meer gaan doen met live-service games, maar het is niet gezegd dat Housmarque daaraan mee gaat doen. Er zou genoeg variatie zijn in het gaming-landschap dat de studio niet hoeft mee te liften op trends. De kans bestaat dus dat ook de nieuwe IP Housemarques arcade-gevoel bewaart.

Populair Nieuws