Returnal krijgt co-op in gratis Ascension update

News
donderdag, 10 maart 2022 om 10:30
returnalf1620287655
Returnal was één van de beste PS5-games van vorig jaar. Helaas hebben we sinds de lancering maar weinig over de game gehoord, maar dat verandert nu. In een nieuwe gratis update genaamd Ascension krijgt de game co-op en een hoop nieuwe content.
In Returnal ben je gestrand op een buitenaardse planeet. Je moet die planeet ontdekken, maar een vriendelijke omgeving is het niet. Mocht je moeite hebben met de moeilijke vijanden, dan kun je nu hulp vragen in een co-op modus.
Daarvoor moet je het Chronosis-portaal bij je schip (of op een aantal andere locaties) gebruiken. Je kunt in een publieke rotatie gaan, of een vriend uitnodigen om samen te spelen. Alleen de gastheer van de sessie maakt progressie, maar sommige dingen die speler twee vindt blijven behouden in diens eigen game.

Ook nieuwe Tower of Sisyphus modus

Wie al klaar is met Returnal maar nog meer content zoekt kan ook aan de slag met de Tower of Sisyphus. Dit is in feite een endless mode voor de game. Je doel is om zover mogelijk te komen, maar de toren houdt nooit op, dus uiteindelijk ben je gedoemd te sterven of te stoppen. De Tower of Sisyphus heeft online leaderboards, een nieuwe baas en ook wat nieuwe verhaal-content.
De Ascension update verschijnt op 22 maart. Het is onduidelijk of Returnal na de Ascension update nog nieuwe content krijgt, maar het lijkt niet heel waarschijnlijk. Housemarque is namelijk al bezig met een nieuwe game. Een klein team zou natuurlijk aan Returnal kunnen blijven werken, maar er is geen enkele indicatie dat daar plannen voor zijn.