Resident Evil 4 remake onthuld voor PS5

News
vrijdag, 03 juni 2022 om 11:15
52116988857 650210c8b9 hf1654241231
De Resident Evil-franchise houdt zich al een paar jaar bezig met de nodige remakes. Na remakes van de tweede en derde game, is het nu de beurt aan Resident Evil 4. Een remake van deze game komt volgend jaar naar PS5.
Er gingen al een tijdje geruchten dat Resident Evil 4 net als eerdere games een remake zou krijgen, die ook nog eens dit jaar onthuld zou worden. Dat is helemaal waar gebleken, want de State of Play van gisteravond opende met de game. Er staat ook meteen een releasedatum voor 24 maart 2023.
Er gingen ook geruchten dat er wat veranderingen zouden zijn aan het verhaal van de game. Dat lijkt ook te kloppen: de PlayStation blog zegt namelijk dat hoewel de game ‘bekend’ moet voelen voor fans, de game ook ‘vers’ moet voelen. Daarvoor wordt het verhaal aangepast en worden de controles geüpdatet, terwijl wel de essentie van het origineel wordt behouden.
Er is nog meer goed nieuws, want er wordt ook content ontwikkeld voor PSVR 2. De nieuwe VR headset was namelijk prominent aanwezig bij de State of Play. Resident Evil heeft bovendien met deel 6 bewezen dat de franchise uitermate geschikt is voor VR.

Wat was er nog meer te zien in de State of Play?

De remake van Resident Evil 4 was bij lange na niet de enige klapper in de State of Play. Sony liet bijvoorbeeld ook een nieuwe trailer voor Final Fantasy XVI zien. Ook werd bekend dat Marvel’s Spider-Man Remastered dit jaar nog naar PC komt. Dat en meer kun je hier terugkijken.