‘Resident Evil 4 remake wordt dit jaar onthuld’

News
vrijdag, 11 februari 2022 om 11:00
resident evil 4 remakef1586250246
Na het succes van de remakes van Resident Evil 2 en 3 lijkt het een logische keuze om dat voort te zetten met het vierde deel. Volgens geruchten zou Capcom daar dan ook mee bezig zijn. Een Resident Evil 4 remake zou zelfs dit jaar nog aangekondigd moeten worden.
Volgens Fanbyte is Capcom bezig met een remake van Resident Evil 4. Voor deze remake zou de game bovendien enigszins worden aangepast. De studio wil geen één-op-één remake maken van de geliefde horrorgame.
Een grote verandering die volgens Fanbyte gemaakt wordt is dat een groot deel van de game zich ‘s nachts afspeelt, in plaats van overdag:

Interne onenigheid over Resident Evil 4 remake

Intern zou niet iedereen het eens zijn met de keuze om de game te veranderen. De veranderingen in Resident Evil 3 Remake werden niet door alle fans goed ontvangen. Daarom zou de studio die aanvankelijk op Resident Evil 4 gezet werd een remake hebben willen maken die trouw bleef aan de originele game.
Inmiddels zou die studio, M-Two, van het project zijn gehaald. De vaste Resident Evil-studio Capcom Division 1 heeft het project nu overgenomen. Het is onduidelijk hoe ver de game precies is in het ontwikkelingsproces, of wanneer in het jaar hij moet worden onthuld.