Resident Evil 4 remake meteen enorm succes op Steam

News
zaterdag, 25 maart 2023 om 16:00
resident evil 4f1677687655
Het is nu al een mooi jaar voor geliefde games die oorspronkelijk verschenen op de GameCube. Na het fantastische Metroid Prime Remastered levert ook Capcom nu knap werk met de remake van Resident Evil 4. Sterker nog, laatstgenoemde breekt een record voor de franchise.
Het is geen understatement dat Resident Evil 4 een legendarische game is. Niet alleen is hij bijzonder goed, menig ontwikkelaar is er door de jaren heen door geïnspireerd. Ook jaren later wordt de game nog goed gewaardeerd, zo blijkt uit de ontvangst van de Resident Evil 4 remake.
De game heeft namelijk niet alleen mooie cijfers gekregen, hij doet het ook enorm goed op Steam. Op de dag dat hij uitkwam, 24 maart, waren er al snel meer dan 139.000 gelijktijdige spelers. Naarmate mensen gedurende het weekend meer tijd vinden om te gamen, zal dat ongetwijfeld verder stijgen.
Er zijn natuurlijk games met veel hogere spelersaantallen op Steam, maar Resident Evil 4 breekt wel een record in de franchise. Geen enkele andere game in de reeks deed het bij lancering zo goed. Resident Evil Village komt het meest in de buurt met meer dan 106.000 spelers.

Ook mooie cijfers voor Resident Evil 4 remake

Zoal al even benoemd doet de remake het ook zeer goed als het gaat om reviewscores. Ook bij ons kreeg de game een zeer nette 9,3. Capcom is erin geslaagd om deze klassieker nog beter te maken en het enige minpunt is eigenlijk dat hij grafisch toch inlevert omdat hij nog cross-gen is op PlayStation.