Gloednieuwe Pokémon anime heeft een trailer

News
zondag, 26 maart 2023 om 9:00
na 22 jaar is ash ketchum uit de pokemon anime de kampioen 154623 1f1671206888
De laatste aflevering van de Pokémon anime met Ash is uitgezonden in Japan. Dat betekent dat het tijd is om te kijken wat er aan de horizon is voor de Pokémon anime. Toepasselijk genoeg is dat Pokémon Horizons: The Series.
Na ruim 25 jaar is het moment gekomen dat Pokémon afscheid neemt van Ash Ketchum. De afgelopen periode zijn er nog wat aflevering uitgezonden om zijn reis mooi af te sluiten, maar het wordt vanaf dit jaar toch echt tijd voor een nieuwe serie, met nieuwe hoofdpersonen. Van die serie is nu een trailer getoond.
In die trailer is te zien dat Liko en Roy, de twee nieuwe protagonisten, de wereld rondreizen op het luchtschip van de Rising Volt Tacklers. Zij staan onder leiding van Professor Friede en de eerder onthulde Captain Pikachu (die dus piloot is en niet, zoals wij eerder verkeerd aannamen, een zeeman). Ze gaan op onderzoek uit naar een mysterieuze hanger die in het bezit is van Liko.

Wanneer verschijnt Pokémon Horizons: The Series?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de nieuwe Pokémon anime te zien is. Als het goed is verschijnt hij dit jaar nog, ook buiten Japan. Maar een exacte releasedatum is niet bekend.
Overigens is dit niet de enige nieuwe serie die Pokémon maakt. Tijdens een recent Pokémon Presents werd ook een nieuwe serie aangekondigd die een coproductie met Netflix is. Hij heet Pokémon Concierge en heeft eveneens nog geen releasedatum.