Deze 3DS games zijn nu gratis in de Nintendo eShop

News
zaterdag, 11 maart 2023 om 12:00
De Nintendo 3DS en Wii U eShops sluiten later deze maand voorgoed, wat betekent dat een hoop games verloren gaan. Wie nu nog als een malle games aan het kopen is in deze eShops heeft geluk: twee 3DS games worden nu gratis aangeboden.
Ontwikkelaar Four Horses heeft besloten om de 3DS games Kid Tripp en Digger Dan DX gratis aan te bieden in de 3DS eShop. De games blijven gratis tot de eShop sluit op 27 maart. Op de vraag waarom Four Horses de games gratis heeft gemaakt antwoordde de ontwikkelaar op Twitter als volgt:
‘’Simpelweg omdat de 3DS eShop sluit, zodat de games in zoveel mogelijk handen terecht kunnen komen. Digger Dan DX is niet op andere platforms beschikbaar, dus het is een laatste kans om het te spelen.’’

Wat voor games zijn Kid Tripp en Digger Dan?

In de platformer Kid Tripp is het titulaire karakter gestrand op een
mysterieus eiland waar de inheemse dieren eropuit zijn om hem het leven
zuur te maken. Door te rennen en te springen moet hij nu een weg van het
eiland vinden.
In Digger Dan DX speel je als Digger Dan die een oude mijn heeft
gevonden vol met grotten waarin veel schatten te vinden zijn. Het is aan
jou om hem te helpen om in de juiste richting te graven en de juwelen
en goudklompjes te verzamelen, zonder dat hij ten prooi valt aan een van
de vele valstrikken.
Hoewel Digger Dan DX dus alleen in de 3DS eShop te vinden is, is Kid Tripp ook beschikbaar in de Nintendo Switch eShop. Momenteel is de game ook daar met korting te scoren: tot en met 15 maart is de game nu 1 euro. Het vervolg op Kid Tripp, Miles & Kilo, is vooralsnog niet gratis, hoewel dat wel de bedoeling van Four Horses was. Ook deze game is te spelen op de Nintendo Switch.

Populair Nieuws