5 exclusives die verdwijnen met de sluiting van de 3DS en Wii U eShops

Article
zondag, 03 april 2022 om 13:00
si 3ds phoenixwrightaceattorneydualdestinies image1600wf1648565396
De Nintendo 3DS en Wii U eShops sluiten volgend jaar maart voorgoed. Hoewel er genoeg games voor deze consoles nog fysiek te krijgen zijn, zijn er ook een aantal titels die alleen digitaal te koop zijn. Met de sluiting van de eShops verdwijnen deze dus mogelijk voor altijd, tenzij ze een port krijgen op nieuwe generatie consoles. Hier zijn vijf exclusives die je moet aanschaffen voor de eShops sluiten.

Ace Attorney 5 & 6 (3DS)

De eerste drie Ace Attorney games zijn inmiddels op zo’n beetje alle consoles te spelen. Ook de vierde game, Apollo Justice, werd in eerste instantie fysiek uitgebracht op de DS. De volgende twee games in de reeks, Dual Destinies en Spirit of Justice, werden buiten Japan alleen via de eShop uitgebracht.
Echt zeker weten of ze een port krijgen op andere consoles doen we niet, dus als je een fan bent van de serie of interesse hebt in deze games over advocaten, mediums, dieren die getuigen en gekke rechtszaken waar je out of the box moet denken kun je het beter op safe spelen en de games in de eShop kopen.
fire emblem fates 87440f1648565636

Fire Emblem Fates: Revelation (3DS)

Fire Emblem Fates bestaat uit drie mogelijke routes: Birthright, Conquest en Revelation. De eerste twee werden fysiek uitgebracht, maar Revelation is alleen in de eShop te verkrijgen. In Fates vind je jezelf in het midden van een oorlog tussen twee landen en moet je in de eerste twee routes een kant kiezen.
In Revelation kies je helemaal geen kant, wat een hele nieuwe campagne met zich meebrengt. Speel je deze route niet, mis je toch een deel van het verhaal. Het scheelt je overigens ook een hoop geld om Birthright en Conquest samen in de eShop te kopen in plaats van fysiek apart.
si wiiuds drluigi image1600wf1648565684

Mario exclusives (3DS en Wii U)

Ook Nintendo-icoon Mario verliest een aantal titels op beide consoles. Zo is er de Wii U exclusive Dr. Luigi, die in 2013 uitkwam als onderdeel van ‘het jaar van Luigi’. Niet alleen is dit de enige Dr. Mario game in HD, maar de game introduceerde ook pillen in de vorm van de letter L. Ook Dr. Mario: Miracle Cure op de 3DS is alleen via de eShop te verkrijgen.
Daar houdt het niet bij op, want ook Mario vs Donkey Kong: Tipping Stars (beide consoles), Mini Mario & Friends: amiibo Challenge (beide consoles) en Mario and Donkey Kong: Minis on the Move (3DS) gaan verloren. Fans van Mario en puzzelgames willen deze titels in de Mario vs Donkey Kong reeks niet missen. In Minis on the Move is Donkey Kong, in tegenstelling tot eerdere games in de reeks, niet langer de slechterik en is hij samen met Mario en Pauline een van de hosts van het spel. Als je Tipping Stars op de Wii U koopt, krijg je gratis een versie voor de 3DS erbij en andersom.
Als je een aardige amiibo figurencollectie hebt, vooral wat betreft Mario, dan is Mini Mario & Friends: amiibo Challenge misschien iets voor jou. Met behulp van amiibo’s (let op: alleen figuren, niet kaarten!) kun je verschillende karakters en levels ontgrendelen. Deze game is geheel gratis te downloaden.
si 3dsds pullblox image1600wf1648565782

Pullblox (3DS en Wii U)

Ook interessant voor puzzelliefhebbers is de Pullblox serie. Deze games zijn alleen uitgebracht op de 3DS en Wii U eShops, dus met de sluiting van de winkels verdwijnt gelijk een hele serie. In deze puzzelgames speel je als de schattige held Mallo, die kinderen moet redden die gevangen zitten in grote blokpuzzels. Om ze te bevrijden moet je de blokken trekken, duwen en beklimmen.
Als Pullblox je wat lijkt zijn er vier games voor je te downloaden:
  • Pullblox (3DS)
  • Fallblox (3DS)
  • Pullblox World (Wii U)
  • Fullblox (3DS)
si 3dsds harmoknightf1648565842

HarmoKnight (3DS)

Gamefreak kennen we natuurlijk van Pokémon, maar zo nu en dan brengt de studio ook een andere game uit. Zo ook de rhythm platformer HarmoKnight, waarin je speelt als de jongen Tempo die woont op de muzikale planeet Melodia. Als een meteoor op zijn planeet invalt, verschijnen er kwaadaardige aliens die de vrede verstoren. Natuurlijk is het aan Tempo om zijn thuis te redden met behulp van zijn magische ‘note staff’ om de aliens te verslaan.
Ook leuk is dat de game bonus levels bevat met Pokémon muziek, waaronder de Gym en Bicycle themes uit Gold en Silver. Naast de muziek baan je je ook een weg langs verschillende door Pokémon-geïnspireerde items, zoals een Pikachu heteluchtballon en een Oshawott zandsculptuur.