Dit is de releasedatum van The Lord of the Rings: Gollum

News
zaterdag, 25 maart 2023 om 11:00
the lord of the rings gollumf1611735974
Goed nieuws voor The Lord of the Rings-fans: Gollum heeft eindelijk weer een exacte releasedatum. Het duurt niet lang meer voor je in de huid van Gollum kunt kruipen.
The Lord of the Rings: Gollum zou eerst in 2021 uitkomen, maar begin 2021 werd al bekend gemaakt dat ontwikkelaar Daedalic Entertainment deze datum niet ging halen. De game werd verschoven naar 1 september 2022, maar een paar maanden daarvoor werd de game wéér uitgesteld. Daedalic Entertainment had naar eigen zeggen meer tijd nodig om de fans de best mogelijke ervaring te geven en ‘eer te doen aan de visie van J.R.R. Tolkien’.
Sindsdien was het stil rondom de releasedatum, tot nu. Gollum verschijnt op de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC op 25 mei. Gamers met alleen een Switch tot hun beschikking moeten nog wat langer wachten. Een exacte datum voor de Switch is nog niet bekend, maar de game moet nog ergens dit jaar ook op de handheld verschijnen.

Wat voor game is The Lord of the Rings: Gollum?

De game speelt zich af tussen de gebeurtennissen van The Hobbit en The Lord of the Rings en is niet gebaseerd op de films, maar op de boeken. Daarom ziet Gollum er ook niet zo uit als in de films. In de game sluip en klim je door Middle-earth. Ook staat er een keuzesysteem centraal, waarbij je moet kiezen tussen de kant van Gollum of Smeagol en de discussie met de andere persoonlijkheid aan moet gaan.
Weet je nog niet zeker of Gollum iets voor jou is? Lees dan onze preview van de game.

Populair Nieuws