Driekwart van alle Pokémon games verdwijnt snel

News
zaterdag, 04 maart 2023 om 10:30
si 3ds pokemonx image1600wf1624632096
Deze maand is het zover: de Nintendo 3DS en Wii U eShops sluiten voorgoed. Daarbij gaan er een hoop games verloren, waaronder ook een hoop Pokémon games. Na de sluiting van de digitale winkels blijft er niet veel over van de franchise.
Phil Salvador van de Video Game History Foundation deelt op Twitter dat met de sluiting van de Nintendo 3DS en Wii U eShops 74% van alle Pokémon games verdwijnt. Op dit moment is 25% van de games nog beschikbaar, binnenkort verandert dit in 26%. In een lijst die Salvador heeft samengesteld is te zien om welke games het gaat.
Wanneer de digitale winkels hun ‘deuren’ sluiten, zijn alleen nog de Switch en mobiele games makkelijk te verkrijgen. Daaronder vallen ook games die te spelen zijn via de Nintendo Switch Online service, zoals de originele Pokémon Snap en binnenkort Pokémon Stadium 1 en 2.

Welke Pokémon games verdwijnen niet?

De volgende games zijn dus straks gewoon nog te verkrijgen:
Fysieke versies van oudere games zijn uiteraard nog te vinden, maar wel vaak voor een absurd hoge prijs. De 3DS games zijn op dit moment wel nog voor de reguliere prijs te vinden, maar zodra de eShops gesloten zijn zou dit nog eens kunnen veranderen.